fbpx
FEL

 

Fejbőr problémák és megoldásaik

Szinte nincs olyan ember, akit rövidebb vagy hosszabb ideig ne érintene valamiféle hajgyógyászati probléma teljesen függetlenül nemtől, kortól és élettértől. Ennek fényében a fejbőr problémák és megoldásaik sokunkat érintenek. olvass tovább és tudj meg többet!

 

Zsírosodás

A hajszálainkat körbe veszi egy hidrolopid réteg, amely normál esetben ápoló védő és még fertőtlenítő hatással is bír, amennyiben annak PH-ja 6.5 és 6.3 közötti értékű. A zsírosodásnak több oka is lehet, például hormonális változások a szülés, vagy várandósság következtében, a belső egyensúlyi állapot megváltozása, illetve a vegetatív idegrendszer nem megfelelő működése.   Megkülönböztetünk száraz illetve folyékony zsírosodást, a súlyosságtól függően. A száraz zsírosodás esetében a hajhagymát körbe veszi egy burok, amely gátolja a vitaminok felszívódását, vagy ha a hajhagyma zsírral telítődik.  Folyékony zsírosodáskor a haj olajos tapintású és hagymákat elhalt, fehér színű részek veszik körül.

Ajánlott termék:  Marine Algea sampon zsíros fejbőrre

 

Korpásodás

Akárcsak a fenti esetben, itt is két korpát különbözetünk meg; a száraz és a zsíros korpát. Általánosságban a problémát valamiféle kórokozó túlzott elszaporodása hívja elő, melynek következtében gyulladás alakul ki, emiatt felgyorsul a hámképződési folyamat a bőrben. Ezután jelennek meg a jellegzetes korpa darabkák. A száraz korpa hátterében a leggyakrabban valamilyen gombás fertőzés áll, ami zsírsavak mennyiségét a normál érték háromszorosára emeli. A zsíros korpa okozója a Corona Bacterium Acne. Mint azt a neve is sugallja a külső tünet meglehetősen hasonló az arcbőrön megjelenő miteszerhez, bár színében eltérő. Ebben az esetben is a faggyúmirigy túlműködése okozza a látható és érezhető tüneteket, mint például a kipirosodást és a viszketést.

Ajánlott termék:  ONcare Rebalance Dandruff Controle

fejbor problemak es megoldasaik

Pikkelysömör

A belső elválasztású mirigyek működési zavara okozza, melynek kiváltója leggyakrabban a vegetatív rendszer túlfűtöttsége. Akárcsak a korpa, ez is együtt jár a fejbőr hámlásával, de nem korpa jellegű betegség. A bőrsejtek sebszerű felrakódásban tapadnak össze, amik főleg fehér illetve barnás színűek. A fejbőr mellett az ízületekre is kiterjedhet, ami gyulladást és szöveti bomlást von maga után.  Genetikailag örökölhető, ezért csak a tünetmentesítés lehetséges. Okozója lehet még bizonyos lítiumot tartalmazó gyógyszerek szedése, stressz, amit kiválthat trauma, baleset, vagy UV sugárzás. Segíthet a vörös, illetve bizonyos fehér húsok bevitelének csökkentése, vitaminok – A, D, E pótlása, hialuron savat tartalmazó táplálék kiegészítő szedése.

 

Hajhullás

A hajvesztés nem csupán egy esztétikai probléma, hanem a test jelzése arra vonatkozóan, hogy valami nem megfelelő módon működik a szervezetben, ami kihatással van a hajhagyma normál fejlődése. A hajvesztés – kopaszodás, nem összekeverendő a hajhullással. A kopaszodás a közhiedelemmel ellentétben nem csak a férfiakat érintő probléma, ám általában ők azok, akik nem, vagy csak nagyon ritka esetben fordulnak orvosi segítséghez. A probléma gyökerének felkutatásához a haj gyökerében is kell keresnünk a választ.  Elengedhetetlen a hajhagymák vizsgálata, ha valóban tartós eredményt és pontos diagnózist szeretnék kapni. A női hajhullás nagyon sok okra vezethető vissza, hogy csak egy pár példát említsek a legáltalánosabbakból: fogamzásgátló használata, túl sok gyorsétel fogyasztása, a nem megfelelő étkezés, vagy mentális betegség. Ezek a faktorok a töredékére csökkentik a hajhagymák élettartalmát és elindul a hullás. Ha ez tovább fent áll, mint 3-4 hónap, akkor hajvesztésről beszélünk. Férfiak esetében a kopaszodás oka jellemzően örökletes és csaknem a minden férfit érint. Míg régebben az 50-es férfiakat, manapság egyre sűrűbben figyelhető meg a fiatalabb, 30-as korosztálynál is. Általánosságban a kopaszodás oka egy enzim, ami a tesztoszteront Dyhidresztoszteronná alakítja.

Ajánlott termék: ONcare Stimulate Sampon

 

fejbor problemak es megoldasaik

Mint az a fentiekből már kiderülhetett a hajunkra számos veszély, számos forrásból leselkedik. Sajnos lehetetlen, hogy ezeket 100%-ban kivédjük, de folyamatos pakolásokkal, megfelelő kondicionáló használatával, figyelve az ajánlott mennyiségű folyadék és tápanyag bevitelével a kockázat csökkenthető. Ha szeretnél olyan extra szolgáltatást nyújtani, amivel kiemelkedhetsz a többi fodrász közül, akkor várunk szeretettel Hajgyógyászati szemináriumunkon!

Oktatásunkon betekintést nyerhettek a különböző vizsgálati módszerekbe, melyek segítségével kideríthető, mi áll a hajproblémák hátterében. Mik azok a tünetek, melyekkel mindenképpen érdemes hajgyógyászhoz fordulni, és mik azok, amiket Ti is orvosolni tudtok, a megfelelő Selective Professional termékekkel.

 

 

Forrás: http://hajgyogyasz.eu/index.php

írta: Bercely Judit

You don't have permission to register

Reset Password