Fejbőr problémák és megoldásaik

//Fejbőr problémák és megoldásaik

Fejbőr problémák és megoldásaik

 

Fejbőr problémák és megoldásaik

Szinte nincs olyan ember, akit rövidebb vagy hosszabb ideig ne érintene valamiféle hajgyógyászati probléma teljesen függetlenül nemtől, kortól és élettértől. Ennek fényében a fejbőr problémák és megoldásaik sokunkat érintenek. olvass tovább és tudj meg többet!

 

Zsírosodás

A hajszálainkat körbe veszi egy hidrolopid réteg, amely normál esetben ápoló védő és még fertőtlenítő hatással is bír, amennyiben annak PH-ja 6.5 és 6.3 közötti értékű. A zsírosodásnak több oka is lehet, például hormonális változások a szülés, vagy várandósság következtében, a belső egyensúlyi állapot megváltozása, illetve a vegetatív idegrendszer nem megfelelő működése.   Megkülönböztetünk száraz illetve folyékony zsírosodást, a súlyosságtól függően. A száraz zsírosodás esetében a hajhagymát körbe veszi egy burok, amely gátolja a vitaminok felszívódását, vagy ha a hajhagyma zsírral telítődik.  Folyékony zsírosodáskor a haj olajos tapintású és hagymákat elhalt, fehér színű részek veszik körül.

Ajánlott termék:  Marine Algea sampon zsíros fejbőrre

 

Korpásodás

Akárcsak a fenti esetben, itt is két korpát különbözetünk meg; a száraz és a zsíros korpát. Általánosságban a problémát valamiféle kórokozó túlzott elszaporodása hívja elő, melynek következtében gyulladás alakul ki, emiatt felgyorsul a hámképződési folyamat a bőrben. Ezután jelennek meg a jellegzetes korpa darabkák. A száraz korpa hátterében a leggyakrabban valamilyen gombás fertőzés áll, ami zsírsavak mennyiségét a normál érték háromszorosára emeli. A zsíros korpa okozója a Corona Bacterium Acne. Mint azt a neve is sugallja a külső tünet meglehetősen hasonló az arcbőrön megjelenő miteszerhez, bár színében eltérő. Ebben az esetben is a faggyúmirigy túlműködése okozza a látható és érezhető tüneteket, mint például a kipirosodást és a viszketést.

Ajánlott termék:  ONcare Rebalance Dandruff Controle

fejbor problemak es megoldasaik

Pikkelysömör

A belső elválasztású mirigyek működési zavara okozza, melynek kiváltója leggyakrabban a vegetatív rendszer túlfűtöttsége. Akárcsak a korpa, ez is együtt jár a fejbőr hámlásával, de nem korpa jellegű betegség. A bőrsejtek sebszerű felrakódásban tapadnak össze, amik főleg fehér illetve barnás színűek. A fejbőr mellett az ízületekre is kiterjedhet, ami gyulladást és szöveti bomlást von maga után.  Genetikailag örökölhető, ezért csak a tünetmentesítés lehetséges. Okozója lehet még bizonyos lítiumot tartalmazó gyógyszerek szedése, stressz, amit kiválthat trauma, baleset, vagy UV sugárzás. Segíthet a vörös, illetve bizonyos fehér húsok bevitelének csökkentése, vitaminok – A, D, E pótlása, hialuron savat tartalmazó táplálék kiegészítő szedése.

 

Hajhullás

A hajvesztés nem csupán egy esztétikai probléma, hanem a test jelzése arra vonatkozóan, hogy valami nem megfelelő módon működik a szervezetben, ami kihatással van a hajhagyma normál fejlődése. A hajvesztés – kopaszodás, nem összekeverendő a hajhullással. A kopaszodás a közhiedelemmel ellentétben nem csak a férfiakat érintő probléma, ám általában ők azok, akik nem, vagy csak nagyon ritka esetben fordulnak orvosi segítséghez. A probléma gyökerének felkutatásához a haj gyökerében is kell keresnünk a választ.  Elengedhetetlen a hajhagymák vizsgálata, ha valóban tartós eredményt és pontos diagnózist szeretnék kapni. A női hajhullás nagyon sok okra vezethető vissza, hogy csak egy pár példát említsek a legáltalánosabbakból: fogamzásgátló használata, túl sok gyorsétel fogyasztása, a nem megfelelő étkezés, vagy mentális betegség. Ezek a faktorok a töredékére csökkentik a hajhagymák élettartalmát és elindul a hullás. Ha ez tovább fent áll, mint 3-4 hónap, akkor hajvesztésről beszélünk. Férfiak esetében a kopaszodás oka jellemzően örökletes és csaknem a minden férfit érint. Míg régebben az 50-es férfiakat, manapság egyre sűrűbben figyelhető meg a fiatalabb, 30-as korosztálynál is. Általánosságban a kopaszodás oka egy enzim, ami a tesztoszteront Dyhidresztoszteronná alakítja.

Ajánlott termék: ONcare Stimulate Sampon

 

fejbor problemak es megoldasaik

Mint az a fentiekből már kiderülhetett a hajunkra számos veszély, számos forrásból leselkedik. Sajnos lehetetlen, hogy ezeket 100%-ban kivédjük, de folyamatos pakolásokkal, megfelelő kondicionáló használatával, figyelve az ajánlott mennyiségű folyadék és tápanyag bevitelével a kockázat csökkenthető. Ha szeretnél olyan extra szolgáltatást nyújtani, amivel kiemelkedhetsz a többi fodrász közül, akkor várunk szeretettel Hajgyógyászati szemináriumunkon!

Oktatásunkon betekintést nyerhettek a különböző vizsgálati módszerekbe, melyek segítségével kideríthető, mi áll a hajproblémák hátterében. Mik azok a tünetek, melyekkel mindenképpen érdemes hajgyógyászhoz fordulni, és mik azok, amiket Ti is orvosolni tudtok, a megfelelő Selective Professional termékekkel.

 

 

Forrás: http://hajgyogyasz.eu/index.php

írta: Bercely Judit

By | 2017-07-20T17:19:29+00:00 július 20th, 2017|Hírek|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment