fbpx
Fel

A hajhullás, és a fejbőr problémák lelki okai

Az egészséges haj harmonikus, pozitív kisugárzásra, természetességre utal. Viselője energikus, életvidám és kiegyensúlyozott. Évszázadok óta a méltóságot, magabiztosságot szimbolizálja az egészséges, ragyogó hajkorona. Fejbőrünk és hajunk árulkodik lelkiállapotunkról, jellemünkről egyaránt. A fejbőr és a haj problémáinak kezelésekor tisztában kell lennünk azzal, hogy minden mindennel összefügg. A tüneti kezelések hosszútávon nem oldják meg az esetleges problémát, legyen az hajhullás vagy korpásodás, ezért meg kell találnunk a probléma gyökerét, és úgy kell megoldást keresnünk.

Hajhullás 

Van, hogy tudjuk az évszakok váltakozására, egy új termékcsalád kipróbálására, esetleg a hanyag hajszárításra fogni hajhullásunkat. Van, hogy valóban ennyi okozza a hajszálaink elvesztését, ám a folyamatos hajhullásnak valószínűleg lelki okai vannak. Például, ha nem hagyjuk elengedni a múltat.

Már lehet, hogy elhitettük magunkkal, hogy elfogadtuk új élethelyzetünket, ám közben csak szépen, alig felpúposodva besöpörtük a szőnyeg alá kétségeinket. Ám ez nem megoldás.  Mivel a szervezetünk érzi, mire van szükségünk, így egyre több hajszálunk hullik majd a földre, pedig elég lenne elengedni a múltat. Hagyjuk, hogy új impulzusok érjenek minket, legyünk nyitottak az előttünk álló élményekre, lássuk pozitívan jövőnket. Erre kell törekedtünk, elhatározásunk a dolog kulcsa.

Van, hogy a hajhullást akkor jelentkezik, mikor úgy érezzük elvesztettük szabadságunkat, függetlenségünket. Ez a gyermekét világrahozó édesanyáknál is jelentkezhet, mikor tudatosan még nem engedte el gyermekét, és nem dolgozta fel a szülést. Itt teljesen hétköznapi, örömteli dolgokra is gondolhatunk, mint az említett gyermekvállalás, házasság, vagy egy új munkahely okozta változások.

Mint sok már külső tünettel járó probléma okozója, így a hajhullás kiváltója is a stressz. Ez lehet periodikus, vagy folyamatos is. Természetesen a mindennapi élettel járó problémákat megszűntetni nem tudjuk. Hiszen folyamatosan érkeznek majd számlák, a munkahelyünkön lesznek konfliktusok, az úttesten szabálytalankodók, és lehet, hogy gyermekünk is többször firkálja majd össze a falat, önti le az ágyneműt kakaóval. Ezek az élet velejárói, megszabadulni tőlük talán csak remeteként tudnánk, ám az impulzusok nélküli élet sem jó megoldás. Viszont egy valamin biztosan tudunk változtatni, ami csak rajtunk múlik. Ez a hozzáállásunk.

Megoldás

Mit tehetünk, ha érezzük, hogy a hajhullás oka belső eredetű, komolyabb változásokat igényel? Ha az apróságokon való idegeskedés közben megállunk egy pillanatra, és elkezdünk racionálisan gondolkodni, rengeteg rossztól megkímélhetjük lelkünket, és ezáltal testünket. Gondoljuk végig. Mi a probléma? Tudunk rajta változtatni? Ha igen, akkor gondoljuk tiszta fejjel végig, hogy hogyan. Ha megtaláltuk a megoldást, tegyünk érte, hogy minél hamarabb elrendezzük a dolgokat. Ha nem tudunk rajta változtatni, és ebben biztosak vagyunk, akkor engedjük el, hiszen felesleges stressz forrást csinálunk így magunknak, ami más megbetegedés mellett hajhulláshoz is vezet.

Ha régóta komoly döntési helyzet előtt állunk, vessünk véget töprengésünknek és ne hagyjuk, hogy testünk és egészségünk igya meg a levét döntésképtelenségünknek. Félelmeink elhagyása is fontos. Gondoljuk végig, mitől is félünk valójában. Tényleg valós dolgoktól rettegünk?

 

Korpásodás

A korpásodás általában a hajas bejbőrön jelentkező hámlás, mely a felgyűlt bőr távozásával jár. Sokszor arra utal, hogy visszatartjuk gondolatainkat, hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettük. Esetleg nem úgy viselkedünk, ahogy az jól esne számunkra, hanem ahogy a környezetünk elvárja, visszafojtva ezzel természetes megnyilvánulásainkat. Szorongásunk állhat így tehát a korpás fejbőrünk hátterében. Lehet, hogy egy arra alkalmas termék időszakosan megszűnteti a korpás, viszkető fejbőrt, ám hosszútávon ismét a belső ellentéteinket kell feloldanunk. Hozzuk egyensúlyba belsőnket viselkedésünkkel. Megszűnését ígérő samponok százaival találkozhattunk más az üzletek polcain. Van köztük valóban működő hatóanyaggal, de a kulcs a harmónia megteremtése.

 

Erőtlen, tompa, fénytelen haj

Már fent is említettük, hogy milyen káros hatásai lehetnek, ha kiegyensúlyozatlanok, levertek vagyunk. Ezt a szervezetünk is megérzi, és egy idő után, ha sokáig áll fent ez az állapot, a hajunkon is megtapasztalhatjuk boldogtalanságunk jeleit. Fakadhat vitaminhiányból, hogy kedvetlenül állunk hozzá a mindennapokhoz, ez persze pótolható, csak meg kell találnunk, hogy mit hiányol a szervezetünk. Ám okozhatja egyszerűen lelki probléma.

Ne hagyjuk, hogy odáig fajuljon rossz kedvünk, hogy ez már a hajunkon is látszódjon. Határozzuk el magunkat, váljunk meg azoktól a dolgoktól, amit hátráltatják boldogságunkat. Ha mély letargiában szenvedünk, tudatosan igyekezzünk megtölteni életünket pozitív élményekkel, amikből táplálkozhatunk. Vitaminokkal erősítsük szervezetünket, ezáltal energikusabbá válunk, javítsuk állóképességünket. Szervezetünk meg fogja hálálni, hajunk élettel teli és csillogó lesz.

 

 

Ha a vendégeinknek segítettünk problémáik leküzdésében , és finomat rávezettük őket a gond forrására, más csak a megfelelő terméket kell megtalálnunk számukra. Segítségükre lehet, ha természetes alapanyagokból készült termékeket használunk. Éppen ezért érdemes kipróbálni a 100%-ban organikus eredetű, dermatológiailag tesztelt Natural Flowers termékcsaládot.

A környezettudatosság nem kiváltság, csak egy kis odafigyelést igényel. Jobban érezzük magunkat, ha jót teszünk, ez is segíthet a harmóniához való visszatalálásban. Ezért ajánljuk a természet törékeny szépsége ihlette professzionális, SLES/SLS-mentes hajápoló termékcsaládot, kimondottan azoknak a fodrászok számára, akiknek fontos a környezettudatosság, csakúgy, mint vendégeiknek. A SelectiveProfessional sikeresen ötvözi az innovációt a természetes kozmetikumok hatékonyságával és erejével: a 0%-ban állati eredetű összetevőkből álló, lebomló bio-palackozású, Aloe Vera kivonatot tartalmazó Natural Flowers termékcsalád igazi úttörőnek számít a környezettudatos vásárlók piacán.

 

Felkai Sára

-10 % KEDVEZMÉNY*

Iratkozz fel hírlevelünkre és szerezd

meg a -10 %-os kupont.

*A kiállítástól számított 30 napig érvényes.
Kizárólag egyszeri, online felhasználásra.

Sikeresen feliratkozott a hírlevélre

Hiba történt a kérés elküldése közben. Kérlek próbáld újra.

Selective Professional will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
You don't have permission to register

Reset Password