fbpx
FEL

 

Hajkoronánk a megjelenésünk ékessége! Időt és energiát nem sajnálva, minden nap hosszú perceket vagy akár órákat fordítunk arra, hogy tökéletes ápolt, selymes és páratlanul gyönyörűen elkészített frizurával tündökölhessünk! Mi történik akkor, amikor egy-egy fésülködés során viszont komolyabb mennyiségű kihullott hajszállal szembesülünk? Mikor számít a hajhullás kórosnak? Milyen tényezők játszhatnak szerepet a hajhullás kialakulásában? Ezeket a kérdéseket járjuk körbe az alábbiakban, hogy a haj baj, ne legyen nagyobb baj!

Hajunk folyamatosan megújul, és olykor-olykor intenzívebb hajhullást is tapasztalhatunk, ezek főként az őszi és tavaszi időszakok, amikor, ahogyan a természet, úgy mi magunk is „újjászületünk”.

Mikortól számít a hajhullás kórosnak?

Szakértők véleménye szerint a napi körülbelül 100 elvesztett hajszál még nem kell, hogy különösebb aggodalomra adjon okot, sőt előfordulhat, főként a világosabb hajszínnel rendelkezők körében, hogy az átlagos, napi kihullott hajszálakat igazán nem is igazán érzékelik, hiszen a színéből adódóan gyakorlatilag előfordulhat, hogy a szemünkkel nem is érzékeljük azokat.  A probléma akkor kezdődik, amikor a kihullott szálak száma érzékelhetően megnő, illetve amikor az elvesztett szálak helyén nem kezd el új nőni.

A hajhullás külső tényezői

A hajhullás kialakulásában több tényező is közre játszhat: Egyfelől a hajhullás egy komolyabb belső probléma tüneteként is jelentkezhet, ami is a kiváltó ok felkutatásáig és megszüntetéséig folyamatosan jelen is lesz életünkben. A másik lehetősége, és lehetséges oka a hajhullásnak az, hogy külső tényezőkkel okoztunk károsodást hajszálainkban vagy a fejbőrünkben, aminek eredményeképpen a hajhullás kialakult.
Milyen külső tényezők lehetnek kártékony hatással hajunkra, és mit tehetünk annak érdekében, hogy sokáig dús, és egészséges frizurával büszkélkedhessünk?

  • ne hordjuk túl szoros copfban, főleg ne hosszútávon hajunkat
  • dauerolásnál tartsuk be a két kezelések közötti minimális időtartamot, illetve mindig profi szakembert segítségét kérjük
  • ne alkalmazzunk hajunkon drasztikus, erős kémiai anyagokkal végzett szőkítést – a fodrász szakemberek ismerik a mértékletességet annakérdekében, hogy a hajat ne tegyél ki a komoly roncsolódás kockázatának
  • mindig figyelemmel válasszuk ki a napi hajápoláshoz használatos termékeinket, hiszen a nem megfelelő szerek is komoly károsodást okozhatnak a hajszerkezetben és a fejbőrben egyaránt
  • hajfestés során is mindig körültekintően járjunk el, otthoni festés esetén minőségi anyagokkal dolgozzunk és minden esetben kérjük ki fodrász szakemberek véleményét is!

cats

A hajhullás belső tényezői

Ha a hajunkat semmilyen külső ártó hatás nem érte, akkor a hajhullás okát szervezetünkben kell keresnünk!

A kiváltó okok között egyfelől beszélhetünk az örökletes tényezőkről is, másfelől egy kicsit körül kell néznünk az életünkben is, annak érdekében, hogy megtaláljuk a probléma forrását: szedtünk mostanában gyógyszert? Ha igen, mellékhatásként ez is könnyen okozhat problémát a hajszálainkban. Ezeken felül bizonyos betegségek is komoly hatással lehetnek hajkoronánk állapotának megváltozásában, hiszen a gyulladásos folyamatok hatására is veszíthetünk hajszálainkból. Veszélyt jelenthet a szervezetben fellépő vitamin- és ásványianyag hiány vagy a fejbőrt érintő betegségek, illetve a fejbőr vérellátásának csökkenése is, hiszen minden hajszálat külön hajgyökér táplál, amelybe a vérrel jutnak el a tápanyagok, ezért nagyon fontos az optimális vérellátottság is, mert hiánya nagyfokú hajvesztéssel járhatnak.

Vigyáznunk kell a helyes diéta kialakításánál is, mert egy rosszul megválasztott diétának köszönhetően olyan vitamin- és ásványi anyagok hiányozhatnak szervezetünkből, melyek elengedhetetlenek a gyönyörű és egészséges haj érdekében! Korunk „népbetegsége” a stressz is negatív hatással van – többek között – az egészséges hajszálakra!

Sok esetben a fennálló belső tényező okozta hajhullást csak szakember segítségével küzdhetjük le!

Hajhullás férfiaknál

Az időszakos hajhullás olyan probléma, amely a férfiak 80%-ánál jelentkezhet!

Amennyiben a családban már tapasztalható volt anyai vagy apai ágon a férfiak korai kopaszodása, úgy ez a probléma nagy valószínűséggel a fiatalabb generációknál is felszínre fog jönni.

Férfiak esetében a hajhullás általánosan hormonális okokra vezethető vissza! Ez a hormon a tesztoszteronból képződik, mely lelassítja, majd megszünteti a hajhagymák működését, amely először a hajszálak elvékonyodásához, mely elvesztéséhez vezet! NEM kell, hogy így legyen, hiszen a hajhagymák intenzív táplálásával és ápolásával ez a folyamat jelentősen lelassítható vagy akár meg is állítható!oncare_stimulate

A normális hajhullás élettani jelenség, ahogyan arról már korábban is szó volt. A hajunk folyamatosan megújul, úgy, hogy talán észre sem vesszük! A normális élettani folyamat során a haj ciklusosan megújul, rendszeresen megismétli önmagát, mely 3 elkülönülő fázisra osztható:

  • Anagén fázis: amely az aktív hajnövekedési fázis
  • Katagén fázis: átmeneti időszak
  • Telofén fázis: nyugalmi fázis

Mi a teendő, ha a hajhullás túllépi a normálisnak számító kereteket?

Megoldások

Mit tehetünk MI magunk hajunk egészségének, selymes tapintásának és hihetetlen csillogásának megőrzése érdekében?
Óvjuk, és rendszeresen ápoljuk hajunkat! Az egészséges életmód hatására szervezetünk egyensúlyba kerül, a rendszeres testmozgás, a stresszhelyzetek kerülése, illetve, ha elkerülni nem tudjuk, annak helyes levezetése, és a helyes táplálkozás mind-mind jótékony hatással vannak szervezetünkre, így hajkoronánkra is!

Amennyiben mégis változtatni szeretnénk megjelenésünkön, és hajfestésre szánjuk el magunkat, mindig a minőséget tartsuk szem előtt! Ne feledkezzünk meg a mindennapjaink során használt hajápolási termékek kiválasztásának jelentőségéről sem!

549large

ONcare Stimulate Hajhullás elleni program

 

Otthon is különleges ápolással szeretnéd kényeztetni hajadat? A hajhullás megakadályozása érdekében válaszd az ONcare Stimulate Hajhullás elleni programot, mely olyan termékekből áll, amik összetételüknek köszönhetően hatékonyan veszik fel a harcot a problémával!

Az ONcare Stimulate hajhullás elleni program eredményességét innovatív összetevőjének, a Redensyl®-nek köszönheti, mely aktiválja a haj növekedését és csökkenti a haj veszteséget, egyensúlyozza a fiziológiai folyamatokat, serkenti a sejtek anyagcseréjét és javítja a mikrokeringést már 84 nap alatt!

A kezelés innovatív hatóanyaga: a Redensyl®kep1

A Redensyl® összetevőinek segítségével többféle jótékony hatást gyakorol a hajra és a fejbőrre egyaránt. Használatával fokozhatjuk a haj sűrűségét és dússágát, késleltethetjük és csökkenthetjük a hajhullást!
A Redensyl® 4 fő molekulásból áll (DHQG, EGCG 2, glicin és cink), melyek segítségével újraindítja, és aktiválja a haj növekedését és csökkenti a haj veszteségét!

Miben játszanak szerepet a Redensyl® összetevői?

Az EGCG2 segíti a hajszemölcs sejtosztódást, és elősegíti a haj növekedését, a DHQG megvédi a hajtüsző őssejtjeit a sejtpusztulástól, és serkenti a növekedési fázis kezdetét, ezáltal felgyorsítja a növekedés kezdetét! A cink erősíti a hajszálakat, míg a glicin elősegíti a haj tápanyag ellátottságát, és javítja a sejtek megújulását! A kezelés célja a hajhullás megelőzése és a hajváltás fiziológiai ciklusának stimulálása!

Professzionális termékeinket megrendelheted webshopunkon keresztül is!

A kezelési program 4 speciális és hatékony hajhullás elleni termékből áll, melyet alább, a termék nevére kattintva webshopunkból rögtön meg is tudsz rendelni! 

 

nevtelen1. ONcare Stimulate Shampoo – hajhullás megelőző sampon

Kíméletesen tisztítja a fejbőrt, előkészítve azt a további kezelésre, valamint erősíti a elgyengült haj szerkezetét. A Redensyl® intenzív hatóanyagának és az ONcare flux technológiának (speciális hatóanyag áramlás) köszönhetően speciális módon tisztítja a hajat. Kiegyensúlyozza a fejbőr élettani folyamatait, megelőzi a hajhullást és megerősíti a legyengült haj szerkezetét.
Hogyan használd? A benedvesített fejbőrön oszlasd el a terméket, majd alaposan masszírozd be és hagyd néhány percig hatni, utána pedig gondosan mosd le! A termék folyamatos és rendszeres használatával hatékonyabb eredmény érhető el. Az első lépés után folytasd a hajhullás megelőzésére szolgáló kezeléssel!

2. ONcare Stimulate Intense Lotion – intenzív hajhullást kezelő ampullanevtelen4

Intenzív hatású, hajhullást megelőző stimuláló kezelés. Serkenti a sejtek anyagcseréjét, javítja a fejbőr mikrokeringését és megnöveli a haj mennyiségének százalékos arányát az anagén (növekedési) fázisban. Megakadályozza a hajhagymák sorvadását és elöregedését, valamint megerősíti a legyengült haj szerkezetét.
Hogyan használd? Az optimális eredmény elérése érdekében 6 héten át napi egy kezelés (fél ampulla!) javasolt. A kezelés teljes hatékonyságához a kezelés 3 hónappal történő meghosszabbítását ajánljuk. Oszlasd el egyenletesen 1db ampulla tartalmát a tiszta fejbőrön (előzetes hajmosás nem szükséges)! A masszírozáshoz helyezd a tenyeredet a halántékodhoz és széles, körkörös mozdulatokkal haladj végig a teljes hátsó és oldalsó részen, egészen a fejtetőig! Masszírozás közben végezz szorító-kiengedő mozdulatokat!

A kezelést zárd a fejbőr gyors, csipkedő mozdulatokkal történő masszírozásával! Ismételd meg az eljárást legalább háromszor! Öblítés nélkül folytasd a kívánt frizura kialakításával és a STIMULATE SPRAY alkalmazásával.

nevtelen3

3. ONcare Stimulate Lotion – hajhullás elleni ampulla

Az eredmény megtartásához és megelőzéshez. Speciális tápláló hatásának köszönhetően egészen a hajhagymáktól erősíti a hajat. Kiegyensúlyozza a fejbőr élettani folyamatait és fokozza a mikrokeringést. Az optimális eredmény eléréséhez egy-egy kúrához 24 ampulla használatát javasoljuk, heti 1-3 ampulla felhasználásával annak függvényében, hogy éppen mennyire intenzív kúrát alkalmazunk.
Hogyan használd? Az optimális eredmény elérése érdekében egy 24 ampullás kúra (két csomag!) lefolytatásához – a kezelés intenzitásától függően – heti 1-3 alkalom javasolt. Alkalmazása során 1 db ampulla tartalmát kell a tiszta fejbőrön eloszlatni, amihez előzetes hajmosás nem szükséges! Széles, körkörös mozdulatokkal masszírozd az ampulla tartalmát szorító-kiengedő mozdulatokkal a hajba és a fejbőrbe, haladj végig a teljes hátsó és oldalsó részen, egészen a fejtetőig A kezelést zárd a fejbőr gyors, csipkedő mozdulatokkal történő masszírozásával! Ismételd meg az eljárást legalább háromszor!

4. ONcare Stimulate Spray – hajhullás elleni fenntartó volument adó spraynevtelen2

A hajtömeg növeléséhez és a mindennapi tartáshoz. Ideális az elvékonyodott, gyenge haj kezelésére. Napi használata tartást és látványos volumennövekedést biztosít.

 

oncareszett2

 

 

Az ünnepek alkalmával most ráadásul kedvezményesen juthatsz hozzá ONcare Stimulate Hajhullás elleni szettünkhöz, mely tartalmazza az ONcare hajhullás megelőző sampont és az intenzív hajhullást kezelő ampullát!  Így a szettet most 13.730 Ft helyett 9.900 Ft-ért rendelheted meg!

 

 


Gyönyörű, egészséges hajra vágysz? 
Tincseidet otthon is különleges ápolással szeretnéd kényeztetni? Válogass a kifejezetten hajhullás elleni ONcare Stimulate Programunk termékei közül, melyek védik, táplálják és erősítik a hajhagymákat. Helyreállítják a normális hajnövekedési ciklust. A speciális összetevőknek köszönhetően pedig serkentik a hajnövekedést és erősítik a fejbőr mikro-vérkeringését is!

 

Fodrászként érdeklődsz termékeink iránt? Vedd fel velünk a kapcsolatot:
Kulcsár Boján
info@selective.hu
+36 (20) 377-7888

You don't have permission to register

Reset Password