fbpx
Top

Hajszínváltoztatás – mit, miért, hogyan?

Egyre több vendéged szeretne változtatni a hajszínén, a sötét színből szeretnének világosabb árnyalatot, esetleg egy elrontott hajfestés nyomait szeretnék eltüntetni? A hajszínváltoztatás egy rendkívül nehéz és időigényes folyamat. A tökéletes végeredmény érdekében nagyon fontos a megfelelő szakértelem és a professzionális hozzávalók. Ezért most nektek, fodrászoknak összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a hajszínváltoztatásról.

Hajszíntan

Mind tudjátok, a természetes haj színét egy 10-es skálán lehet megvizsgálni, festett hajaknál ez lehet 11-es és 12-es is. A nehezebb feladatot a színárnyalat beazonosítása jelenti, melyhez már kellő tapasztalat szükségeltetik, hiszen a haj pigmentjei fogják befolyásolni a végeredményt. Azt azonban, hogy egy vendégnek melyik pigmentből mennyi van a hajában, nagyon nehéz megállapítani.

 

Fekete vagy nagyon sötét haj világosítása

Ebben az esetben a természetes vagy festett hajban lévő pigmentek világosítása történik a kívánt színmagasságig, rendkívül kíméletesen és fokozatosan. Majd az újrapigmentálás által létrehozzuk a vágyott hajszínt. Ez az eljárás nagy körültekintést igényel a fodrász részéről, hiszen, ha túl gyorsan próbálod Vendéged haját szőkíteni, annak szerkezete súlyosan sérülhet.

Amennyiben vendéged fekete hajszínből világos szőkét szeretne, különleges odafigyeléssel és körültekintéssel kell eljárni, ezért rendkívül fontos a szakmai felkészültség, és a minőségi termékek használata! Az aktuális hajszíntrendeket, és színkeverési technikákat könnyedén elsajátíthatod egy-egy szakmai továbbképzés alkalmával, így Vendéged biztosan maximálisan elégedetten fog tőled távozni! A hajszínváltoztatás ezen része nem csak különösen hosszú munkafolyamat, de a hajszerkezet sérülésének is ilyenkor a legnagyobb a kockázata. Egy szerkezetében sérült hajat pedig igencsak nehéz tökéletesen visszapigmentálni, tehát egyenletes, szép szőke színűre festeni, mert roncsolt hajban nehezebben ragadnak meg a pigmentek, vagy pár mosás után ki is kopnak belőle, így Vendéged elégedetlen lehet a végeredménnyel.

A világosítás utáni visszapigmentálás során az eredmény nagyban függ a hajban “maradt” pigmentek színösszetételétől. Ilyenkor inkább egyedileg kikevert festéket használj, akár 3-4 alapszínből is, hogy a hiányzó pigmenteket pótolni, a feleslegeseket pedig semlegesíteni tudják.

A haj színárnyalatának megváltoztatása

A másik gyakori eset, amikor hasonló színmagasságú (2-3 árnyalatnyi különbség), de teljesen más árnyalatú hajszínt kérnek Tőled vendégeid. Ilyen például, ha valaki vöröses hajszínből lilás árnyalatút szeretne, meleg arany színből, hideg hamvasat, ide tartoznak a különböző pasztell árnyalatok és azok a színek is, amelyek a természetben nem találhatóak meg (pl. pink, kék, zöld).  Ebbe a kategóriába soroljuk azokat az eseteket is, amikor valakinek elrontják a hajszínét, és nem lett egyenletes a festés, foltossá válik, több nemkívánatos szín keveredik benne egymással.

Ilyenkor depigmentálással kezdődik a folyamat, mely során a lehető legtöbb olyan pigmentet megpróbáljuk eltávolítani a hajból, ami a nemkívánatos hajszínt eredményezi. Ezután pedig egy újabb folyamat következik, a festés, ami a felesleges, megmaradt pigmentek színének semlegesítését jelenti és az új hajszín kialakításáért felel.

Ez a folyamat is elhúzódhat akár 4-6 órán át is, attól függően, hogy milyen mértékben változtatjuk a haj színét, és az is számít, hogy milyen a haj eredeti állapota. Egy sérült, töredezett haj esetében sokkal lassabban és óvatosabban kell a folyamatot végigcsinálni.

A tökéletes végeredményért válaszd a minőséget!

Annak érdekében, hogy tökéletes eredményt érhess el vendégeid haján, válaszd a minőséget! Olyan professzionális technikai megoldásokat és fejlesztéseket kínálunk a szakembereknek és vendégeinknek egyaránt, amelyek könnyen alkalmazhatóak, innovatívak és bizonyítottan csökkentik a környezetünkre gyakorolt káros hatásokat.

Decolorvit – a kíméletes, de hatékony megoldás

Ez az új szőkítési módszer a termékek teljes skáláját kínálja számodra, miközben megfelelően alkalmazkodik a haj normál szerkezetéhez. Minden speciális világosítási és színtelenítési igénynek megfelel, emellett a különféle szolgáltatások és a legújabb divatirányzatok megvalósításához a lehető legkorszerűbb eszközöket adja a fodrászok kezébe.

A teljes kezelés akár 7 színárnyalat világosítását is lehetővé teszi.
Minden technikához, minden előzőleg elképzelt eredményhez és minden hajszerkezethez megtalálható az ideális szőkítő termék.

Klasszikus, hagyományos értelemben vett szőkítéshez a DECOLORVIT Plus szőkítőport, a fejbőrön és vékonyszálú hajon végzett szőkítéshez a DECOLORVIT Scalp szőkítőport, a kreatív és kíméletes szőkítéshez pedig a DECOLORVIT Art szőkítő krémet válaszd!  Azok számára, akik gyorsan és egyszerűen, ugyanakkor ammónia-mentesen szeretnének hajat szőkíteni, a legoptimálisabb megoldást a MILDBLOND szőkítőpor nyújtja. A színmegváltoztatás világában valódi innovációt képvisel speciális, 2 komponensű pigment-eltávolító termékünk, a DECOLORVIT Oxy Reload.

A Guar gumi egy Ázsiából származó növényi kivonat, amelynek fontos tulajdonsága, hogy képes helyreállítani a hajszálak felületén a károsodott hydro-lipid filmréteget.

Milyen aktív hatóanyagokat tartalmaznak termékeink?

 • a Lactosafe® – a gyümölcsök jótékony zsírsav tartalma
 • a Setakol® selyemkivonat – biológiai védőréteget képez a haj és fejbőr felületén
 • a speciális gabona regeneráló hatású fehérjéi

Ezek az aktív hatóanyagok teljes biztonság mellett garantálják számodra az egyenletes szőkítést és világosítást, alkalmazkodva a haj normál szerkezetéhez. A termék maximálisan személyre szabott kezelési lehetőségeket nyújt a high-tech eredmények és az igényes fodrászok követelményeihez igazítva.

PowerPlex – a hajszínváltoztatás elengedhetetlen kiegészítője

A hajszínváltoztatásokat Power Plex kötés-sokszorosító kezeléssel egészítsd ki, hogy még extrém szőkítés esetében is megmaradjon vendégeid hajszálainak rugalmassága, a szerkezeti kötések nem bomlanak szét, így a haj gyönyörű fényes és egészséges marad.

A Power Plex úgy védi a hajszálakat a kémiai folyamatok közben, mint egy kis építész – azonnal pótolja az elveszett kötéseket a hajban.

Mi pontosan a POWERPLEX?

 • A legújabb, olasz színszakértők által kifejlesztett kötéssokszorosító technológia
 • Az új Plex technológiával kifejlesztett POWERPLEX innovatív és professzionális termék a piacon, amely más kezelésekkel együttműködve javítja azok kozmetikai hatásait
 • A termék természetes eredetű, úgy lett kifejlesztve, hogy mind a három fő alapszintre (megnyúlás-ellenállás  – rugalmasság – kopás-ellenállás) – amelyek felelősek a haj hatáserősségéért és szépségéért – kifejtse jótékony hatását.
 • Sokoldalú és különleges összetétele miatt valamennyi szolgáltatáshoz lehet használni, például tartós hajfestésnél és hajegyenesítésnél, szőkítésnél, dauerolásnál, színezésnél, keratinos tartós hajegyenesítésnél és szerkezetjavításnál is.

Miért érdemes a POWERPLEXet választani?

 • óvja a hajat a károsodástól
 • megsokszorozza a kötéseket, és összeköti a sérült, felbomlott kötéseket
 • bármilyen hajkezelés alkalmával bevethető
 • a most divatos balayage ombre és pasztell festés során is ajánljuk
 • az összes hajtípus esetén alkalmazható

 

 

 

Ha szeretnél még többet megtudni Decolorvit és PowerPlex termékeinkről, IDE kattintva bővebb információkhoz juthatsz! 

Szeretnéd Vendégeidnek mindig a legjobbat nyújtani? Válassz professzionális termékeink közül, hogy pontosan azt az eredmény érhesd el, amit Vendéged megálmodott magának! Biztonságban szeretnéd tudni Vendégeid frizurárját, annak érdekében, hogy mindig gyönyörűvé, élettel telivé varázsolhasd tincseiket? 

A tökéletes végeredményért válaszd a minőséget!

Hair Store Hajápolási szaküzlet és hajszalon
1026 Szilágyi Erzsébet fasor 121.

Információ és időpontok előjegyzése telefonon: 06 20 5474 611, vagy hairstore.szakuzlet@gmail.com email címen.
Nyitva tartás: H-P: 10.00-19.00 / Sz: 10.00-15.00 / V: zárva

Fodrászként szeretnéd vendégeid számára is a legjobb megoldásokat és minden igényüket kielégítő ápolást nyújtani tincseiknek?

Vedd fel velünk a kapcsolatot:
info@selective.hu
+36 (20) 377-7888

You don't have permission to register

Reset Password