fbpx
Fel

Biztosan te is sokszor hallottad már, hogy a karácsonyi készülődést nem lehet elég korán elkezdeni. Nem véletlen, hogy sok üzlet kirakatában, vagy dekorációjában már jóval karácsony előtt visszaköszön a karácsonyi hangulat. Fodrászoknak kiemelten fontos, hogy időben elkezdjenek felkészülni a karácsonyi szezonra, így nemcsak a december, de a januári időpontok és elfogyhatnak még ebben az évben. Cikkünk bemutatunk néhány trükköt, és módszert, amik segítségével fellendítheti a szalonod forgalmát az ünnepi időszakban.

 

Forgalmas ünnepi időszakban az elsődleges cél nem a szabad helyek kitöltése, hiszen ilyenkor amúgy is tele van a naptárad. A cél az, hogy növeld a termék eladást, megjutalmazd hűséges vendégeidet, és megtöltsd a naptáradat a csendesebb, kevésbé forgalmas január-februári időszakra. Gondold át, hogy milyen promóciókat használtál az elmúlt évben, ezek közül mi működött, és mi nem. Ha valami sikeres volt, vedd elő újra, csak most egy kicsit másképpen.

Gondolkozz kicsiben!

Ne legyen túl sok választási lehetőség, túl sok ajánlat, mert csak összezavarja vendégeket. A sok ajánlat közül nehezebben fog választani, vagy lehet, hogy inkább nem is vásárol.

#tipp

Készítsd el jó előre a karácsonyi promóciók képi, illetve szöveges anyagait,

így a nagy hajtásban ezeket már csak fel kell használni.

 

Használj ki minden lehetőséget!

Ha van weboldalad, Facebook és Instagram oldalad is, akkor használd őket karácsonyi promócióid hirdetésére. Minél több csatornát használsz, annál több embert érhetsz el. Ossz meg ünnepi tippeket és trendeket a követőid el, hozd őket is ünnepi hangulatba. A Facebookon lehetőséged van a bejegyzések időzítésére, így már jó előre gondoskodhatsz oldalad tartalmának frissítéséről, hogy decemberben Neked már csak a vendégeid el kelljen törődnöd.

 

#tipp

A nagy karácsonyi hajtásban nem mindig lesz időd válaszolni az üzenetekre.

Állítsd be egy ünnepi hangulatú, kedves hangvételű automatikus válasz üzenetet,

amiben kellemes készülődést, vagy kellemes ünnepeket kívánsz vendégeidnek.

Ez egy kedves gesztus, és ráadásul teljesen ingyenes.

 

 

Készíts ajándék kártyákat

Az ünnepi ajándék kártya mindig jó ötlet. Mindig figyelj arra, hogy a kinézete, de csak ünnepi legyen, de szalonod arculatához is igazodjon. Köszönjenek vissza rajta szalonod színei, elérhetőségei és a logód. Az egyik legfontosabb, amire ezeknél a kártyáknál oda kell figyelni, hogy mindig legyen rajta lejárati dátum, ameddig a vendéget be tudja váltani a kedvezményt. Ha kisebb akciót és kínálsz az ajándék kártya vásárlása mellé, még bevételeidet is növelheted. Íme egy példa: Vásárolj ajándékkártyát 10 000 Ft értékben, és megajándékozunk egy ajándék termékkel, melynek értéke X forint.

 

#tipp

Öltöztesd szalonod, weboldalad és közösségi oldalaidat is ünnepi díszbe.

Használd ki, hogy ez az év minden szempontból legforgalmasabb időszaka,

és nem teheted meg, hogy nem használod ki.

Dekorálj, díszíts, teremts ünnepi hangulatot.

 

 

Ha további segítségre lenne szükséged, keress bennünket bizalommal a marketing@selective.hu e-mail címen, vagy a 06207712074-es telefonszámon.

Írta: Petrás Imola

-10 % KEDVEZMÉNY*

Iratkozz fel hírlevelünkre és szerezd

meg a -10 %-os kupont.

*A kiállítástól számított 30 napig érvényes.
Kizárólag egyszeri, online felhasználásra.

Sikeresen feliratkozott a hírlevélre

Hiba történt a kérés elküldése közben. Kérlek próbáld újra.

Selective Professional will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
You don't have permission to register

Reset Password