fbpx
FEL

Korpás haj? Felejtsd el végleg!

Életük során rengetegen küzdenek a haj korpásodásának problémájával. Valakinél ez folyamatos problémát jelent, ugyanakkor van, akinél rövidebb időszakokban üti csak fel a fejét ez a haj-és fejbőr probléma. A korpa valljuk be, elég kellemetlen probléma! Sajnos, a legtöbben egyáltalán nem veszik komolyan, pedig esetenként akár súlyos következménnyel járhat. Milyen tényezők játszanak szerepet a probléma kialakulásában? Hogyan előzhetjük meg és, mi a teendő, ha már jelentkezett a probléma? Cikkünkből megtudhatod a gond megoldását!

Mit jelent a haj korpásodása?

Korpásodásról akkor beszélünk, amikor a természetesnél nagyobb mértékben hámlik a fejbőr, és a levált hámsejtek már nem távoznak észrevétlenül a szokásos hajápolás, fésülködés során.

A korpásodás tulajdonképpen tünet, nem pedig állapot, melynek kialakulásában nagyon sok tényező játszik szerepet.

Belső tényezők

Férfiaknál ezt a belső tényezőt okozhatja a nemi hormonjaik túlműködése,

mivel a hormonok hatással vannak a fejbőr faggyúmirigyeire, növelik bizonyos bőrzsírok termelődését, amelyek a Pityrosporumovale nevű mikroorganizmus tápanyagaiként szolgálnak. A korpásodás emiatt leggyakrabban a hormonálisan aktív életperiódusban jelentkezik, tehát a pubertás és változó kor közt, s sokkal gyakrabban fordul elő férfiaknál, mint nőknél. A nőknél és férfiaknál egyaránt, a szervezetben végbemenő hormonális változások is kiváltó okai lehetnek a korpának.

Ügyeljünk a helyes táplálkozásra!

A helytelen táplálkozás, a túlzott állati fehérje és zsíros ételek fogyasztása szintén korpásodáshoz vezethetnek. Álljunk meg egy picit, és gondolkozzunk el azon, nem fogyasztunk-e túl sok tejterméket, tojást és húsokat. Természetesen nem kell, hogy megvonjuk magunktól a finom falatokat, de érdemes ilyenkor ezeket a termékeket mérsékelten fogyasztani.
Ha már a gasztronómiánál tartunk, ne feledkezzünk meg az alkoholról sem! Az alkoholfogyasztás ugyanis, a korpa jó barátja.

Védjük immunrendszerünket!

Az immunrendszer zavara vagy a legyengült immunrendszer is kiváltó okai lehetnek a korpásodásnak. Próbáljunk meg lazítani és ezt immunrendszerünk is meg fogja hálálni. Kerüljük a stresszes helyzeteket és fogyasszunk sok vitamint, ezek közül is ilyenkor leginkább A-vitaminra van szükségünk és cinkre.

Külső tényezők

A korpásodás leginkább akkor érvényesül, ha fejbőrünk kiszárad. Ez a probléma többek között akkor jelentkezik, ha nem megfelelő hajápolási szereket használunk, melyek szárítják a fejbőrt, de gondot okozhat a napfény is vagy a fejbőr megfázása. Előfordulhat, hogy bizonyos hajápoló termékekkel szemben túlérzékenyek vagyunk, továbbá gondot jelenthet a túl száraz, vagy éppenséggel túl páradús és szennyezett levegő, a nem megfelelő gyakoriságú hajmosás vagy akár a túl gyors hajszárítás forró levegővel.

Ápoljuk hajunkat megfelelően!
A nem megfelelő hajápolás, mint például a túlzott lakkozás vagy zselézés, gátolhatja a fejbőr természetes hámlását, így szintén kitesszük a korpásodás veszélyének.

Engedjük bőrünket fellélegezni!
Ha gátoljuk a normál bőrlégzést, azzal szintén kárt okozunk fejbőrünknek. Az állandó sapka és kalapviselés gátolja, hogy bőrünk fellélegezzen, ezért érdemes itt is mértéket bevezetni.

Óvjuk frissen mosott hajunkat a kinti hidegtől!
Most, hogy itt a tél, különösen érdemes odafigyelni, a hajmosási szokásokra. Ilyenkor próbáljunk hosszabb otthonlét alatt hajat mosni, mondjuk lefekvés előtt, hogy hajunknak elég ideje legyen a száradásra, ugyanis nagyon nem teszünk jót fejbőrünkkel, ha utána kitesszük a hideg és fagyos időjárásnak. Ha azonban mégis mosott hajjal indulunk útnak, mindenképp vegyünk sapkát!

A külső hatások közé tartozik meg egy Pityrosporum ovale nevű mikroorganizmus is, melynek a fokozott jelenléte szintén korpásodáshoz vezethet. Ha felborul az élettani egyensúly, elszaporodhatnak a kártékony kórokozók és baktériumok a fejbőrőn, melynek következtében pikkelyek válhatnak le a hajszálak tövénél!

Melyek a korpásodás fajtái?

A száraz korpa

A száraz korpa a száraz fejbőr betegsége, de a zsíros fejbőrön is előfordulhat, a faggyúmirigyek alulműködésekor kialakuló probléma. Kellemetlen kísérő tünete a fejbőrviszketegség, mely fejbőrgyulladáshoz, később hajtöredezéshez, és hajhulláshoz vezet.

A zsíros korpa

A zsíros korpa a zsíros fejbőr kísérője lehet. A haj olajos fényű, savas, zsíros szagú. A tüsző falán megtelepedő baktériumok okozzák kialakulását, melyek lebontják a zsírt és fokozott faggyútermelést hoznak létre. A lerakódó faggyúréteg keveredve a porral, a külső szennyeződések következtében ragadós anyaggal vonja be a fejbőrt. Kezelés nélkül elzárja a fejbőrt a levegőtől, eltömi a bőr pórusait. Ezeket a tüneteket előrehaladott állapotban rendszerint kellemetlen viszketés, fejbőrgyulladás kíséri. Kezelés hiányában a hajhagymák is megbetegszenek, fokozott sorvadásnak indulnak és elindul a hajhullás, kopaszodás.

A száraz és zsíros korpafajták általánosak, azonban nem árt, ha tudjátok, vannak olyan korpafajták, melyeket kizárólag bőrgyógyászok tudnak kezelni!

 

A tökéletes végeredményért válaszd a minőséget!

Annak érdekében, hogy tökéletes eredményt érhess el vendégeid haján, válaszd a minőséget! Olyan professzionális technikai megoldásokat és fejlesztéseket kínálunk a szakembereknek és vendégeinknek egyaránt, amelyek könnyen alkalmazhatóak, innovatívak és bizonyítottan csökkentik a környezetünkre gyakorolt káros hatásokat.

ONcare hajkezelés – a mindennapi hajápolás szépségrituáléja

Alapos és célzott megoldásokat kínálunk, amelyek az egyszerűség, a hozzáértés és a folytonosság jegyében lettek kialakítva, professzionális szakemberek számára.

Érzéki utazás, amely kompromisszumok nélkül garantálja számodra a páratlan és hosszan tartó eredményeket – olyan hajat, amellyel azonnal szerelembe esik mindenki, amint meglátja.

1. A fakó, élettelen és igénybe vett haj elsődleges problémája sok esetben a hidratáció hiánya.

2. A dehidratáció a környezeti tényezők, a külső behatások vagy a nem megfelelő kozmetikai termékek használatának következtében ugyanúgy létre jöhet, mint a túlzott hőforrásnak való kitétel, a hormonális problémák vagy a helytelen táplálkozás miatt.

3. A hajnak az emberi bőr hidratáltságának legalább kétszeresére van szüksége ahhoz, hogy erős, fényes és kezelhető maradjon.

 

ONCARE REBALANCE termékcsalád

Az ONcare REBALANCE egyedi kezelések egész sorát kínálja, amelyek nyugtatják és védik a fejbőrt, ellátva azt a megfelelő oxigénmennyiséggel, fenntarva a fejbőr optimális, mindennapi funkcióit.

  • Tisztítják, méregtelenítik és védik a hajat a túlzott faggyútermeléstől, a korpásodástól és más szennyeződésektől
  • Visszaállítják a fejbőr hidrolipikus egyensúlyát, megtisztítva azt mindentől, ami gátolhatná az oxigénellátását
  • Megszüntetik a felesleges faggyútermelődést, normalizálják a mirigyek természetes funkcióit
  • Csökkentik a nyomást, enyhítik a kellemetlen érzetet és helyreállítják a fejbőr fiziológia egyensúlyát
  • Megvédik és egyensúlyba hozzák az érzékeny, zsíros fejbőrt

Ne feledd: az egészséges haj a fejbőrtől kezdődik!

Ha szeretnél még többet megtudni ONcare REBALANCE termékcsaládunkról, IDE kattintva bővebb információkhoz juthatsz! 

 Válassz professzionális termékeink közül, hogy pontosan azt az eredmény érhesd el, amit szeretnél! Biztonságban szeretnéd tudni tincseidet, annak érdekében, hogy frizurád mindig gyönyörű, élettel teli és selymesen puha lehessen?

A tökéletes végeredményért válaszd a minőséget!

Hair Store Hajápolási szaküzlet és hajszalon
1026 Szilágyi Erzsébet fasor 121.

Információ és időpontok előjegyzése telefonon: 06 20 5474 611, vagy hairstore.szakuzlet@gmail.com email címen.
Nyitva tartás: H-P: 10.00-19.00 / Sz: 10.00-15.00 / V: zárva

Fodrászként szeretnéd vendégeid számára is a legjobb megoldásokat és minden igényüket kielégítő ápolást nyújtani tincseiknek?

Vedd fel velünk a kapcsolatot:
info@selective.hu
+36 (20) 377-7888

You don't have permission to register

Reset Password