fbpx
FEL

Milyen a jó sampon? Megfelelően ápol, a hajtípusnak megfelelő. Mint szakember, biztosan sokszor szembesültél már azzal a problémával, hogy vendéged nem tudta pontosan mire is van szüksége a hajának. Sokszor a drogériában kapható alternatíva mellett dönt, mert az olcsóbb, könnyebben hozzájut, és igazából nem is tudja, miért kellene inkább a professzionális termékek mellett döntenie. Az alábbiakban egy kis segítséget nyújtunk a megfelelő sampon kiválasztásának útvesztőjében, így egy kis plusz bevételre is szert tehetsz.

 

A professzionális termékek mindig koncentráltabb mennyiségben tartalmazzák a megfelelő hatóanyagokat, mint a drogériában kapható társaik. Ez persze nem csak a hatásban mérhető, de az árában is. És itt érkeztünk meg rögtön az első ponthoz, amikor a vendég inkább nemet mond. Szerencsére ma már egyre több ember hajlandó megfizetni akár egy magasabb összeget is annak érdekében, hogy a termék, amit választ biztosan azt a hatást nyújtsa, amit vár tőle. Fodrászként, szakemberként a Te dolgod elmondani vendégeknek, hogy mi az, amire hajának valóban szüksége van. Fontos tehát, hogy amint vendéged belül a székedbe, alapos haj és fejbőr diagnosztikát végezz rajta. Számodra is fontos, hogy megtudd pontosan milyen állapotban is van vendéged haja, illetve fejbőre, hiszen te is eszerint választod majd ki azokat a termékeket, melyeket használni fogsz. Ha már komolyabb, hormonális vagy egészségügyi problémával találkozol, mindenképp javasolt vendégednek, hogy forduljon szakorvoshoz, hajgyógyász specialistához.

Mi a teendő, hogyha fejbőr problémával állunk szemben?

Beszélgess vendégeddel, tud meg, hogy a látható jeleken kívül van-e még bármilyen tünete. Ha alaposan megismerted a problémát, és a fejbőr diagnosztikát és elvégezted, máris megkezdheted a megfelelő kezelést.

A fakó, élettelen valamit igénybevett haj sok esetben a hidratáció hiányát jelzi. Ennek okai lehetnek különböző környezeti tényezők is, a nem megfelelő mennyiségű folyadék bevitel és hidratálás, de akár a nem a haj igényeinek megfelelő kozmetikai szerek használata is. A megfelelő hidratáló kezelés helyes alkalmazása visszaállítja haj természetes hidratáltsági szintjét, amelytől a haj újra élettel teli és egészséges lesz. Alkalmazz hidratáló sampont és különböző hidratáló pakolásokat, szalon kezeléseket, hogy vendéged haját újra megtöltsd nedvességgel.

Tipp: az ONCare Therapy Daily Hydrate sampon használata visszaállítja haj hidrolipikus rétegének fiziológiai egyensúlyát, teltebbé, fényesebbé és könnyen kezelhetővé teszi a hajat. Tökéletes választás száraz hajra. A samponos kezelés igény esetén kiegészíthető további hidratáló kezelésekkel, melyeket vendéged akár otthon is elvégezhet.

Ha vendéged viszkető fejbőrre panaszkodik, azt okozhatja akár a fejbőr érzékenysége is. Ebben az esetben válassz olyan sampont, amely nyugtató összetevőket tartalmaz, amelyek enyhítik az irritált fejbőr viszketését. Az ONCare Scalp Defense Lenitive sampon napraforgó és kamilla kivonatot is tartalmaz, melyek együttesen csillapítják a fejbőr irritációját. Kíméletesen tisztít, és visszaállítja a fejbőr normál fiziológiai egyensúlyát

 

A zsíros fejbőr a faggyúmirigyek nem megfelelő működése következtében alakul ki. Ebben az esetben olyan samponra van szükség, amely normalizálja a faggyúmirigyek működését, miközben kíméletes a fejbőrhöz is. Az ONCare Scalp Defense Reduce sampon kifejezetten a zsíros fejbőr kezelésére alkalmas, egyensúly helyreállító sampon. Segít helyreállítani a fejbőr normál fiziológiai egyensúlyát, elősegíti a faggyúmirigyek helyes működését. Kíméletesen tisztítja a fejbőrt, és eltávolítja a felesleges faggyút, melynek köszönhetően a haj újra lazábbá, fényesebbé és egészségesebbé válik.

 

A korpásodásnak sok kiváltó oka lehet a hormonális problémáktól kezdve egészen a fejbőrön jelen lévő baktériumokig és gombákig. Ilyenkor nem elég egy egyszerű tisztítósampont alkalmazni, hiszen a korpát nemcsak eltávolítani kell, hanem az újra képződését és meg kell előzni. Az ONCare Scalp Defense Dandruff Control sampon baktériumölő, gombaölő és fertőtlenítő összetevőket is tartalmaz, enyhíti a fejbőr viszketését, a hajat újra lazábbá és egészségessé teszi. Kíméletesen tisztítja a fejbőrt, és megakadályozza a korpa újratermelődését. A biztosabb hatás érdekében ajánlott a sampon használata minden alkalommal, amikor a probléma jelentkezik.

 

Írta: Muzsik Edina

You don't have permission to register

Reset Password