DECOLORVIT OXY RELOAD

/, Speciális innovációk/DECOLORVIT OXY RELOAD
DECOLORVIT OXY RELOAD 2017-02-07T13:07:40+00:00

Project Description

Az OXY RELOAD egy olyan innovatív és professzionális hajkozmetikai termék a piacon, amely eltörli a fodrászok színmegváltozatással kapcsolatos korlátait, valamint javítja azok lehetőségeit, minőségét és hatékonyságát. Minden típusú tartós színmegváltoztatás esetén, legyen az tartós hajfestés vagy szőkítés, az OXY RELOAD elengedhetetlen segítség a tökéletesen fényes és csillogó eredmény eléréséhez.

Az OXY RELOAD nem „csodaszer”, de tudatos használata a gyakorlatban és hatásmechanizmusának megfelelő ismerete új távlatokat nyit meg a tökéletes hajszín elérésében, emellett új szolgáltatási lehetőségeket nyújt a fodrászok és vendégeik számára egyaránt. A kívánt hajszín vagy szőkítés eléréséhez az OXY RELOAD nélkülözhetetlen, akár extrém és erőteljes színmegváltoztatás esetén is, mert nem bontja meg a haj eredeti szerkezetét és nem érinti haj természetes pigment állományát sem.

Teljes vagy részleges színkorrekció esetén
– nemkívánatos hajszínt kaptunk a festés során és a vendég azonnal követeli az új hajszínt
– az elkészített melír nem megfelelő színű és azonnal meg kell változtatni
– a vendég nem elégedett a korábban felvitt hajszínnel és azonnali változtatást akar

Szalonon belüli hajfesték váltás (márkacsere) esetén

Mivel minden cég hajfestéke másféleképp van megalkotva és eltérő típusú kozmetikai pigmenteket tartalmaz, az előző hajfestékben lévő pigmentek befolyásolhatják a festésnél kapott új hajszínt, ezért az nem egyezik teljesen a kívánt eredménnyel.

A már régóta festett haj fénytelenné, mattá válása esetén

A folyamatos hajfestés során a hajban a pigmentek felhalmozódnak, telítetté és fénytelenné válik, ezért fontos, hogy a hajat időről-időre “kitakarítsuk” és eltávolítsuk a felhalmozódott pigmenteket (legalább évente kétszer ajánlott elvégezni ezt a műveletet!). Az OXY RELOAD tulajdonképpen úgy viselkedik, mint egy „pigment porszívó”: lehetővé teszi a fölösleges pigmentek eltávolítását, így a haj könnyed, puha és rugalmas, az új festés pedig a korábbnál fénylőbb és csillogóbb lesz.

Erőteljes színváltoztatás esetén a korábban már festett hajon (nagyon sötétből nagyon világos hajszín eléréséhez, a hajszerkezet teljes megóvása mellett)

Mivel az OXY RELOAD megbontja a természetes és a kozmetikai pigmentek közti kötéseket, nagymértékben elősegíti a szőkítés hatékonyságát, az ellenálló kozmetikai pigmentek ugyanis így könnyebben és gyorsabban zsugorodnak.

Természetes hajszín visszaállítása esetén (100%-ban ősz haj esetén nem érvényes!)

Ha vendég azzal kéréssel fordul a fodrászához, hogy a továbbiakban nem kívánja festetni a haját, egy nagyon hosszú átmeneti időt kell átvészelnie, amíg teljesen le nem nő a haja és vissza nem tér az eredeti hajszíne. Ez időszak hosszadalmas és kellemetlen lehet, mert az átmeneti időszakban a haj igénytelen és ápolatlan hatást nyújt. Ha az OXY RELOAD-os kezelést követően a hajat a lenövésre, azaz a természetes hajszínére festjük át, ez a probléma kiküszöbölhető és enyhíthető.

Kreatív, nagyon gyors, több dimenziós melírok elkészítése esetén

A frissen festett hajon az OXY RELOAD felvitelével egy színárnyalaton belül, de különböző színmagasságokban kreatív, több dimenziós hatások érhetőek el egyszerűen és gyorsan.

Az OXY RELOAD kezelés kémiai alapja az oxidációs folyamatok fordított hatásmechanizmusa: a redukció.
 
A folyamat során az oxidációs hajfestés fordítottja valósul meg, azaz az oxidáció során kötődött kapillárisok és pigment molekulák közti kötések (természetes + kozmetikai) felbontása. Fontos, hogy a kémiai folyamat, azaz redukció során a lehető leghatékonyabban zárjuk ki az oxigént! Kövessük a gyakorlatban a leginkább használható módszert: a felvitelt követően a hajat jól simítsuk le és tekerjük be rugalmas fóliával (folpack)!.
 
A hatóidő elteltével a folyamat eredményeképp a haj belsejében a leszakadt kozmetikai pigmentek szabadon lebegnek. Ezeket a lebegő pigmenteket mechanikus úton kell eltávolítanun a nyitott hajszerkezeten keresztül, amelyet legalább 5 perces folyóvizes öblítéssel és samponos mosással érhetünk el a legegyszerűbben.
 
Fontos tudni, hogy a hajszerkezet egy tésztaszűrőhöz hasonlóan a kisebb méretű pigmenteket könnyen átengedi, de a nagyobb méretűek fennakadnak rajta és a hajban maradnak. Ilyen esetekben, ha az a végső eredmény eléréséhez feltétlenül szükségszerűes (pl. egy nagyon világos szín eléréséhez), ezeket a bennmaradt, nagyméretű pigmenteket zsugorítani kell (szőkítés).
 
Az így előkészített, megtisztított haj készen áll arra, hogy elvégezzük rajta a szükséges műveleteket: festés és szőkítés, amelyek az eredmény eléréséhez kellenek. Minden esetben vissza kell festeni a hajat, hogy betöltsük a leszakított pigmentek helyét, mert ha ezt nem tesszük meg, a helyükre a hajban maradt nagyobb méretű pigmentek kötődnek és haj visszasötétedhet!
 
Az önblokkoló formula lehetővé teszi az OXY RELOAD teljesen biztonságos használatát, hiszen a hatóidő leteltével a kémiai folyamat azonnal megáll.
 
A kezelés hatékonyságát nagymértékben befolyásolja a hajban lévő kozmetikai pigmentek milyensége és mennyisége (a pigmenteknek különböző a méretük: a barnás-fekete eumelanin például nagy és kerek, a vöröses-sárga feomelanin kisebb és csillag alakú), a termék felvitele (keverési arány, felvitt mennyiség, felvitel gyorsasága, stb.), a haj hossza, az alkalmazások száma, az alkalmazás technikája, stb.
 
Az OXY RELOAD tehát az oxidációs pigmentek eltávolítását egyszerű samponos kezelésként biztonságosan és károsítás nélkül valósítja meg.
 1. Műanyag tálkában (nem fém!) keverd össze az OXY RELOAD 1 redukáló komponenst és az OXY RELOAD 2 katalizáló komponenst egyenlő, 1:1 arányban (a hajhossznak megfelelő és az egyszerre azonnal felhasznált mennyiségben)! Hosszú haj esetén inkább többször keverd ki és gyorsan rakd fel, mert a két komponens összekeverésével azonnal elindul a redukció! A felhasznált mennyiség általában megegyezik a hajfestésnél használt festék mennyiségével.
 2. A flakonokat a használat után azonnal zárd vissza!
 3. Az OXY RELOAD-ot száraz, mosatlan hajra vidd fel!
 4. Festőecset segítségével a keveréket minél gyorsabban, egyenletesen és a megfelelő mennyiségben vidd fel a kívánt felületre! Az elkészített keveréket azonnal használd fel, mert némi idő elteltével a hatása csökken! Amennyiben festék aplikátort használsz, legalább 45-60 másodpercig rázd a keveréket, amíg homogén, egyöntetű masszát nem kapsz! A keveréknek a lenövésre nincs hatása.
 5. A felvitelt követően simítsd le a hajat és fedd le egy műanyag sapkával vagy tekerd be rugalmas fóliával (folpackkal), hogy teljesen kizárd az oxigént! A hatóidő átlagosan 20 perc, de külső hőforrás (pl. klimazon, hajszárító búra stb.) használatával ez az idő megfelezhető.
 6. A hatóidő leteltével 5 percig bő langyos vízzel öblítgesd a hajat, azután egyszer samponozd be (nem a fejbőrt terhelve) az ONCare PRETECH mélytisztító pH semleges samponjával! A mosáshoz semmiképpen ne használj savas, a festést lezáró sampont!
 7. Miután jól kimostad és törülközővel tamponáltad a hajat, eltávolítva róla a felesleges vizet, végezd el az ellenőrzőpróbát 3%-os EVOOXY-val! Amennyiben a haj látványosan visszasötétedett, maradtak még pigmentek a hajban, ezért a kapott hajszínt kell kiindulásnak venned a festés megtervezéséhez. A kapott eredmény elméletben a kiindulási színnek (felvilágosított alapnak) felel meg, amely a további alkalmazások alapja. További pigment zsugorításhoz vidd fel az alábbi koktélt a hajra:- 1 rész (20 gr) DECOLORVIT PLUS szőkítőpor (vagy ART szőkítőkrém)
  – + ­1 rész (20 gr) 6% ACTIVE USE + 2 rész (40 gr) vízEmulgeáld a koktélt és 3-5 percig hagyd hatni, azután alaposan mosd le!
 8. Szárítsd meg a hajat és vizsgáld meg az eredményt! Amennyiben a kiindulási szín még mindig túl sötét, szőkítened kell, ha pedig megfelelőnek ítéled a kapott színt, a továbbiakban cél eléréséhez szükséges festési formulát kell alkalmaznod.
 9. A festést követően a művelet lezárásához és a porozitás megszüntetéséhez használd az ONCare COLOR BLOCK sampont és COLOR BLOCK balzsamot, szárítás előtt pedig az öblítést nem igénylő COLOR BLOCK színvédő sprayt!
 10. Szárítsd meg a hajat közepes vagy alacsony hőfokra állított hajszárítóval és alakítsd tetszés szerint a frizurát!
Amennyiben csak részleges korrekciót kívánsz elvégezni egy adott festésen vagy annak csak egy részén, amely túl sötét lett (bekapott), vagy nem lett megfelelő a megfestett hajszín, esetleg egy már meglévő haj színárnyalatát kívánod felfrissíteni vagy eltüntetni, nem szükséges a fentiekben leírt teljes kezelést elvégezned.

 1. Műanyag tálkában (nem fém!), keverd össze az ONCare PRETECH mélytisztító, pH semleges sampont, az OXY RELOAD 1 redukáló komponenst és az OXY RELOAD 2 katalizáló komponenst, egyenlő, 1:1:1 arányban (a hajhossznak megfelelő és az egyszerre azonnal felhasznált mennyiségben)!
 2. Vidd fel a kapott keveréket a nedves hajra, illetve a kívánt részre! Masszírozva emulgeáld a keveréket mindaddig, amíg habot nem képez!
 3. Az emulgeált habot hagyd addig hatni, amíg el nem éred a kívánt színárnyalatot! A megfelelő hatás elérését követően 5 percig bő langyos vízzel öblítgesd a hajat, azután alkalmazz ONCare PRETECH samponos mosást!
 4. A folyamat végén a teljes korrekciónál a 8., 9. és 10. pontban leírtak szerint járj el!
Az OXY RELOAD termék kizárólag az oxidációs (a hagyományos ammónia tartalmú és az ammónia-mentes) hajfestékek esetén hatásos.

Ha nem tudod megállapítani, hogy előzőleg milyen festést alkalmaztak a hajon, ajánlott egy hajtincsen kipróbálnod a hatást! Amennyiben észlelhető volt a hajszínváltozás a kiválasztott tincsen, akkor egészen biztosan oxidációs festékkel történt a hajfestés, hacsak nem valamilyen színezési technikát használtak helyette, ezért nem látható a hatás.

A világos hajszínek eléréséhez, illetve a kezelést követően a bennmaradt, nemkívánatos pigmentek zsugorításához és színtelenítéséhez, azaz a visszasötétedés megakadályozásához használd a következő formulát:

 • 1 rész (20 gr) DECOLORVIT PLUS szőkítőpor (vagy ART szőkítőkrém)
 • + 1 rész (20 gr) 6% ACTIVE USE
 • + 1 rész (20 gr) víz

Sötétebb kiindulási alapból nagyon világos hajszínek eléréséhez a kezelést követően az elérni kíván hajszín mértékében és a hajszál állapotának függvényében az alábbi keverék használható:

 • 1 rész (20 gr) DECOLORVIT PLUS szőkítőpor + 2 rész (40 gr) 3%,6%,9% ACTIVE USE
 • 1 rész (20 gr) ART szőkítőkrém + 2 rész (40 gr) 3%,6%,9% ACTIVE USE

vagy teljes szőkítéshez vékonyszálú hajra:

 • 1 rész (20 gr) DECOLORVIT SCALP szőkítőpor + 1 rész (20 gr) 3%,6%,9% ACTIVE USE

A termék régebbi és friss festés esetén egyaránt optimális hatást fejt ki, de figyelembe kell venned a haj szerkezetét, különösen hosszú hajnál. Hosszú haj esetén a terméket először a hajvégekre, majd a tőtől kezdve a teljes hosszra vidd fel, így az öszesített hatóidő kb. 30 perc lesz.

A kezelés egymás után háromszor ismételhető meg, de figyelembe kell venned, hogy a többszöri mosás miatt a fejbőr hidrolipid védőrétege eltűnik, hiánya pedig a hajmosás során kisebb karcolásokat vagy sérüléseket okozhat, ezért a festésnél érzékenyebb lesz a fejbőr, akár enyhén csíphet is.

Részletes felvilágosítást az OXY RELOAD által nyújtott lehetőségeiről és technikai használatáról képzéseinken vagy technikai konzulenseinktől kérhetsz!

www.selective.hu

Project Details

Project URL:

Webshop

Copyright:

Copyright URL Text