fbpx
FEL

November 11-12-én, a RaM Colosseumban megrendezésre került a már várva-várt Tim Hartley Show. Több mint 300 fodrász részvételével képviseltették magukat a szalonok az ország minden részéről. Az év legnagyobb fodrászati bemutatóján többek között Hajas László, Szabó Imre, Bozsics Katalin, Fátrai Krisztina, Pápai Gábor, Meszlényi Marika és Cseh István mellett a Budai Zsidró Szalon munkatársai is tiszteletüket tették.

 

A  várva-várt bemutató

A rendezvény első napja egy két órás bemutatóval kezdődött, amin nem csak a délelőtt elkészült frizurákat láthattuk, hanem minden stylist a színpadon is megcsillogtatta tehetségét.

A show a Selective Professional új művészeti vezetőinek bemutatkozásával vette kezdetét. A Muzsik testvérpár, Edina és Tibor már jó pár éve együtt dolgoznak, a hatékony csapatmunka és a szakma iránti szenvedélyük sugárzott a színpadon. Az általuk bemutatott frizurák többsége extrém hajköltemény volt. A testvérpár modelljei nem divatos ruhákba, hanem „szemeteszsákokba” öltöztek, ezzel hangsúlyozva az egzotikus frizurákat.

Ezt követően Jason Collier és Thomas James a fiatal és tehetséges londoni szárfodrászok – akik olyan A-listás hírességek frizurájának megálmodói, mint Victoria Beckham, Eva Longoria, Justin Timberlake – is bemutatta saját kollekcióját, amit főként az extrém színek és különleges formák jellemeztek. Az aktuális trendek szerinti festés – és vágástechnikákat láthattuk a színpadon.

Majd a Rizos Academy bemutatója következett. Manuel Rodríguez és David Sánchez kollekciója a lazább „street.fashion” vonalat képviseltette. A spanyol páros elmesélte, hogy több mint 100 szalon van a tulajdonukban Spanyolország egész területén, így a hétköznapokban viselhető trendteremtés személyes missziójuk, és az eziránti elkötelezettségük inspirálta bemutatójukat. Természetesen ebben a kollekcióban is volt néhány extravagáns frizura, amin be is mutatták a legújabb technikákat.

A show utolsó felvonásaként elérkezett a várva-várt fodrász legenda, Tim Hartley bemutatója. A színpadon asszisztense, Tina Andersen segített neki bemutatni a csodálatos, inspiráló kollekciót. Nem csak a mester mozdulatait leshettük el élőben, de Tim mesélt karrierje kezdetéről, hogy mi számára a legfontosabb a fodrász szakmában, és mi az, ami a mai napig inspirálja őt nap, mint nap. Tim azt nyilatkozta, hogy azért lett fodrász, mert először filmsztár akart lenni, és ez volt hozzá a legközelebb.

A show után egy gálavacsorával folytatódott a rendezvény. A szakma képviselői itt kihasználhatták a lehetőséget, hogy kötetlen beszélgetést folytassanak, közös fotókat készítsenek a stylistokkal, és megbeszéljék egymás között szakmai meglátásaikat a bemutatóval kapcsolatban.

 

Step-by-step oktatás

A rendezvény második napján egy step-by-step oktatásra került sor, melyen a résztvevők lépésről-lépésre megcsodálhatták a színpadon, hogyan készülnek a lélegzetelállító frizurák, melyek az előző napon bemutatásra kerültek. Tim és Tina nem csak gyakorlati trükkjeikbe engedtek bepillantást nyerni, a résztvevők elméleti „képzést” is kaptak arról, hogy a fodrászlegenda honnan nyeri az inspirációt. Tim igyekezett filozófiáját megosztani minden résztvevővel, miszerint „a haj csodálatos, ezért dolgozzatok vele alázattal, szeretettel, és szenvedéllyel”.

 

Örülünk, hogy egy ilyen színvonalas szakmai bemutató kerülhetett megrendezésre Budapesten, olyan nemzetközi sztárfodrászokkal, akik igazi inspirációt tudtak nyújtani mindenkinek. Reméljük, hogy minden résztvevő olyan jól érezte magát, mint mi. 🙂

You don't have permission to register

Reset Password