fbpx

A kosár üres!

Fel

Június 24.-én, hétfőn került megrendezésre a nagysikerű Max Pradella Hajvágás Mesterkurzus második része. Teltházas oktatásunkon a résztvevők 6 különböző vágástechnikát ismerhettek meg, és készítettek el a gyakorlatban is. Alábbi cikkünkben egy kis élménybeszámolót olvashattok a mesterkurzusról.

Max egyenesen Olaszországból érkezett hozzánk, hogy egy háromrészes mesterkurzus sorozat során megtanítsa a résztvevőknek a legújabb hajvágás technikákat, és olyan trükköket is megmutasson, melyek segítségével lényegesen lerövidíthető és megkönnyíthető a szalonban végzett munka.

Max Pradella – a hajvágás nagymestere

Max a Milánói Művészeti Akadémia professzora volt öt éven át, és mindig is szenvedéllyel és elkötelezettséggel űzte a fodrász szakmát. A büszke „Made in Italy nagykövet” Max Pradella több évig dolgozott a leghíresebb és legtehetségesebb nemzetközi stylistokkal, egészen két saját szalonja megnyitásáig, ahol a fiatal fodrász tehetségek képzésével is foglalkozik. Max nagyon fiatalon kezdte pályafutását, az olasz divatot leginkább inspiráló és jól ismert frizura divat nyomdokain haladva. Az évek során Max sikeresen elmélyítette szakmai ismereteit a vágás és festés, és a tartós hajegyenesítő technikák, valamint a styling készségek terén. Több szakmai verseny győzteseként, Max Pradella valóra váltotta legnagyobb álmát, és

megnyitotta saját szalonját, ahol nemcsak tanít, de rendkívüli tehetségét és szenvedélyét is átadja tanulóinak. 2011-ben San Diegóban a Legjobb Hair Stylist-nak járó rangos szakmai díjjal jutalmazták festés és vágás kategóriában. Jelenleg két szalonja mellett a Selective Professional Academy keretein belül járja a világot, és Európa szerte tart nagysikerűelméleti és gyakorlati kurzusokat, ahol a hajvágás alapjait, valamint legújabb trendjeit és technikáit oktatja.

Az alapoktól a legújabb trendekig

Nagyszerű csapat gyűlt össze a hétfőn megrendezett kurzuson, ahol a résztvevők nem csak elméleti oktatást kaptak az olasz nagymestertől, hanem mindezt saját gyakorló babafejeiken a gyakorlatban is megvalósíthattak.Max mindenben segítette a résztvevőket, akik rendkívül nagy odafigyeléssel és tehetséggel készítették el a különböző vágástechnikákat.

résztvevőink a gyakorlatban is elsajátíthatták a legújabb vágástechnikákat

Az oktatás ideje alatt folyamatosan váltották egymást az elméleti és gyakorlati blokkok, hogy az elhangzott és bemutatott vágástechnikákat a színpadon való bemutatás után rögtön el is készíthessék a résztvevők. A jelenlévők megtanulták az akadémiai vágástechnika tökéletes elkészítését, de készítettek átlós technikával készült frizurát, alkalmazták a twist technikát, és megalkották a tökéletes bubifrizurához szükséges alap elkészítését is.

Max fontosnak tartotta kiemelni, hogy manapság szükség van az olyan vágástechnikák alkalmazására, melyek segítségével olyan frizurákat készíthetünk, melyek nem igényelnek beszárítást. Mit jelent ez a Vendég számára? Az így elkészített frizurák az otthoni hajmosás után, a szabad levegőn is tökéletesen, formára száradnak meg, így nem szükséges beszárítani őket a tükör előtt, vagy újra elmenni a fodrászhoz.

Az akadémiai vágástechnika

A tincsek függőleges, illetve lefelé való tartásával tökéletesen egyenes frizurát kaphatunk, melynek hossza akkor is egységes marad, ha a Vendég eltűri a hajat a szem vonalából. A hajból 5 leválasztást készítettek a résztvevők úgy, hogy a haj vonala mentén kihagytak egy 1cm-es részt. Ehhez a részhez igazítható majd a többi tincs. A vágás során maximum 2-3cm vastagságú tincsekkel dolgoztak, így sokkal pontosabb végeredményt kaphattak. A tincseket minden esetben függőlegesen, lefelé tartva készítették el a vágást ügyelve arra, hogy a leválasztott tincsek ne érhettek túl a szem vonalán, így elkerülhető, hogy elöl rövidebb legyen a haj.

a tökéletesen egyenes frizura elkészítése a gyakorlatban

Átlós vágástechnika

Az átlós vágástechnika egy olyan technika, mellyel előre hosszabbodó, vagy éppen előre rövidülő frizurát készíthetünk. Ez a forma a 90’ években volt rendkívül népszerű, de hamarosan újra egyre többet találkozhatunk vele, hiszen a jövő évi divat-előrejelzésekben is megtalálható.

A leválasztásokat ebben az esetben is úgy készítették el a résztvevők, hogy a haj vonalán kimaradjon egy nagyjából 1cm-es sáv, ez lesz majd a sorvezető. Fésű segítségével tartható meg az egyenes, átlós vonal, amely mentén a vágás elkészíthető.  Az ujjak tartásával határozható meg, hogy előre rövidülő, vagy előre hosszabbodó formára vágjuk majd a hajat. Ennek a vágástechnikának az egyik legnagyobb előnyre, hogy akár beszárítás nélkül is tökéletes formát ad (ha hagyjuk a hajat természetesen megszáradni).

A tökéletes geometrikus forma 

Ennél a vágási technikánál vízszintesen tartjuk a tincseket, nem pedig függőlegesen. Mindig az első levágott tincshez igazítjuk a többit, és az ujjak közé szorítva addig húzzuk az új tincset, míg az előző végei el nem tűnnek. Ekkor jöhet csak a vágás. Ezzel a módszerrel követjük a fej körvonalát maximum 45 fokos szögben, így kaphatjuk meg a tökéletes háromszög formát, ami beszarítás nélkül is tökéletes formát ad.

a beszárítás nélkül is tökéletes geometrikus frizura

A mesterkurzus sorozat harmadik, egyben befejező része július 8-án kerül megrendezésre a Selective Professional Academy-n Budapesten. Az alap és legújabb trendeknek megfelelő vágástechnikák mellett a résztvevők megtanulhatják a géppel való hajvágás minden trükkjét, hogy a hétköznapokban is hordható, de mégis a legújabb divatnak megfelelő frizurákat készíthessenek vendégeiknek.

Ha esetleg kedvet kaptál, és szeretnél részt venni Max Pradella Hajvágás Mesterkurzusának következő oktatásán, jelentkezz az iroda@selective.hue-mail címen.

Időpont:

2019.07.08. 10:00-18:00

Helyszín:

Selective Professional Academy

1119. Budapest, Nándorfejérvári út 40.

Részvételi díj:

50.000 HUF

a lelkes, ám annál ügyesebb csapat 🙂

Reset Password