fbpx

A kosár üres!

Fel
Kezdjük az alapokkal.

Miért göndör a göndör haj?

Számos nagyszerű és mélyreható tanulmány készült a témában, a göndör haj titkát azonban még mindig nem sikerült teljesen megfejteni. Amit biztosan tudunk, hogy a legnagyobb szerepet a gének töltik be a göndörség kialakulásában. Tehát hajunk milyensége genetikailag belénk van kódolva a hajgyökereink – avagy szőrtüszőink által, melyek alakja és szöge meghatározza a haj formáját. Lássuk hogyan:

 

 

A szőrtüszők szöge:

  • Egyenes haj esetében a tüszők függőlegesen haladnak a fejbőrbe;
  • Göndör haj esetében a tüszők a bőrbe hajolnak, emiatt a haj növekedése során meggörbül, azaz begöndörödik.
                                         

A szőrtüszők alakja:

  • Minél kerekebb (O alak) a tüsző, annál egyenesebb a haj;
  • Minél oválisabb (U, vagy C alak) a tüsző, annál göndörebb a haj.

 


A haj szerkezetéért úgynevezett keratin kötések felelősek. Ezek a keratin kötések a tüszőn keresztül oszlanak el, ezáltal tüszőink szöge és alakja hajunk szerkezetét is befolyásolják;

  • Kerek tüszőben a keratin kötések egyenletesen oszlanak el minden szálon, egyenesen tartva azokat.
  • Ovális tüszőkben, a keratin a hajszál egyik oldalán többet halmoz fel, mint a másikon, ezzel is erősítve a spirális formát.

 

Így, hogy ismerjük az alapokat, jöhet a fekete leves…

Mitől olyan sérülékeny a göndör haj?

Egyenes szálú haj esetén a tüszőben található faggyúmirigyek által termelt faggyú egyenletesen oszlik el a hajszálakon, megfelelő védelmet, tápanyagot, hidratáltságot és puhaságot biztosítva a hajnak.

 

Göndör haj esetében azonban a faggyú nem képes egyenletesen befedni a szálakat, ezáltal a göndör haj szárazabb, sérülékenyebb, töredezésre hajlamos lesz.

 

nedvességhiány miatt a kutikula szétnyílik, érdes felületűvé és duzzadttá válik. Ennek a nyitott állapotnak köszönhetően a haj nem lesz képes a nedvességnek ellenállni, ráadásul elnyeli a fényt, amitől fakóbbá, fénytelenné válik.

 

 


Mit tehetünk, ha mégis szép, egészséges göndör hajat szeretnénk?

5 egyszerű lépéssel és a CURLLOVER termékcsalád segítségével tehetsz göndör hajad egészségéért!

A len- és chiamag kivonattal dúsított CURLLOVER termékcsalád minden tagja intenzíven táplálja és hidratálja a hajszálakat, így a fürtök lágyak és fényesek lesznek. Csökkentik a kócos hatást és szabályos formába rendezik a göndör tincseket, ezzel kihangsúlyozva természetes formájukat.

 

1. lépés: HAJMOSÁS

CURLLOVER samponnal, mely kíméletesen tisztít és elnehezítés nélkül hidratál

Hogyan? Oszlasd el a benedvesített fejbőrön. Gyengéden masszírozd el és hagyd hatni néhány percig, majd alaposan öblítsd le. Ismételd meg a műveletet.

 

2. lépés: TÁPLÁLÁS

CURLLOVER intenzíven tápláló kondicionálóval, mely kíméletesen kibontja, puhává, fényessé és rugalmassá teszi a hajszálakat.

Hogyan? Vidd fel a nedves hajra, majd ritka fogú fésűvel fésüld át az egyenletes eloszlás érdekében. Hagyd hatni 3-5 percig, végül alaposan öblítsd le.

3. lépés TÖRÖLKÖZÉS

Sose dörzsöld törölközővel a hajad!

Hogyan? Mindig nyomkodó mozdulatokkal itasd fel a vizet a hajadról!

 

4. lépés: ÁPOLÁS

CURLLOVER öblítést nem igénylő, hullám élénkítő-ápoló habbal, mely elnehezítés nélkül hidratál és megszünteti a kócos hatást.

Hogyan? Hajadnak megfelelő mennyiséget egyenletesen oszlass el a már megmosott, törölközőszáraz hajon. Ne öblítsd ki!

A hullámok felfrissítésére használhatod a nap bármelyik szakában, száraz hajra is.

 

5-6. lépés: HAJSZÁRÍTÁS ÉS HAJFORMÁZÁS

Kerüld a magas hőmérsékleten történő szárítást!

Hogyan? A túl meleg levegő tovább száríthatja hajad. Hagyd egyszerűen szabadon megszáradni, vagy hajszárítóra szerelt diffúzór segítségével alacsony hőfokon szárítsd meg a hajad.

+1 Tipp: A göndör hatás megőrzéséhez és tincsek rögzítéséhez használhatsz DESIGN CURL hajgöndörítőt vagy a POWER CIRCLE göndörítő habot, melyek UV-, kék fény-, valamint szín védelemmel vannak ellátva.

 

A végeredmény önmagáért beszél!

A göndör haj ápolása sosem volt még ennyire egyszerű!

 

 

Reset Password