fbpx

A kosár üres!

Fel

A vékony szálú hajnak és az elvékonyodott hajnak gyakran nagyon hasonló a megjelenése, puha és selymes, nagyon könnyen lelapul. Akár vékony szálú, akár elvékonyodott hajról van szó, vagy esetleg mindkettőről, szerencsére a tökéletes ápolásuk módja hasonló – minden a volumen növeléséről szól.

Vékony szálú haj esetén a hajszálak mérete kisebb, mint a többi hajtípusnál, azaz az egyes szálak fizikai átmérője kisebb. Kevesebb fehérjét is tartalmaz, amitől gyengébbnek és kissé szöszösnek tűnik. Fontos kihangsúlyozni, hogy a kifejezés a hajszálak tényleges méretére utal, nem pedig a sűrűségére, vagyis vékony szálú hajad lehet egyben dús is.

 

Tippek a vékony szálú haj ápolásához

Selymessége és puhasága miatt könnyű azt gondolni, hogy nem kell akkora gondot fordítani a vékony szálú haj ápolására, de a nedvesség, a lipidek és a fehérjék egyensúlyára éppúgy szükség van, mint minden más hajtípus és szerkezet esetében. Ráadásul a vékony szálú haj gyorsabban zsírosodik, mivel a fejbőrből származó természetes olajok gyorsabban képesek eljutni a hajszálakba, ami pedig felhalmozódáshoz vezethet. Ez bizonyos fejbőrproblémákat is okozhat, mivel a zsír a fejbőrön ül, és a haj nem képes azt felszívni.

1. Hajmosás: Nagyon fontos, hogy mivel mosod. A nehéz samponok zsírossá tehetik a vékony szálú hajat, és könnyen elnehezíthetik a tincseket. A megfelelő sampon segít megtisztítani a hajad, és eltávolítani a fejbőrről a zsírlerakódásokat, miközben feltölti a hajad szerkezetét anélkül, hogy brutális összetevőikkel elnehezítenék. Ebben lesz segítségedre: ONCARE REFILL SHAMPOO hajdúsító és volumennövelő sampon, mely kíméletesen tisztítja a fejbőrt, elnehezítés nélkül erősíti, rugalmassá és teltebbé teszi a hajszálakat.

2. Megfelelő kondicionálás nélkül a vékony szálú haj könnyen kiszáradhat, gyengévé válhat, és könnyen letörhet, ezért használj könnyű kondicionálót, melyet kifejezetten a vékony hajra fejlesztettek ki. Hű társad lesz az ONCARE REFILL INSTANT DENSIFIER azonnali hatású hajfeltöltő, kondicionáló spray, mely elnehezítés nélkül feltölti, kondicionálja, erősíti, rugalmassá és teltebbé teszi a hajszálakat.

 

3. Hajszárításkor a nagyobb volumen érdekében használd a hajszárítót alacsony hőmérsékleten, vagy akár hagyhatod hajad a levegőn megszáradni.

 

4. Hajformázáskor a fő szempont: tőemelés, tőemelés, tőemelés. Ha hajformázó termékeket használsz, a hajtőemelő porok, spray-k és habok nagyszerű választást jelentenek, mind segíthetnek a térfogat és a teltség megteremtésében ott, ahol természetesen nincs. A száraz samponok is joker termékek a vékony haj számára, volument és textúrát adnak. Extra lökést adnak a hajdnak, ugyanakkor nem nehezítik el, természetes megjelenést kölcsönöznek neki.

Reset Password