fbpx

A kosár üres!

Fel

Zsíros tő, száraz hajvégek. Te is találkoztál már vele? Akkor ez most neked szól!

Zsíros fejbőr: minden, minden amit tudni érdemes!

 

A hidegebb hónapokban el tudtuk rejteni, azonban tavasszal a sapka elhagyásával előtérbe kerül, mint az egyik leggyakoribb probléma.

Normál esetben is termelődik faggyú a fejbőrön, mely nélkülözhetetlen a fiziológiai egyensúly fenntartásához. A faggyú megfelelő védelmet, tápanyagot, hidratáltságot és puhaságot biztosít a hajnak. Azonban a zsíros fejbőrre a faggyúmirigyek túlműködése jellemző. Ez azt jelenti, hogy olyan nagy mennyiségben termelik a faggyút, hogy a haj már nem képes azt felvenni. A zsíros fejbőr fokozott faggyútermelése a hajvégek kiszáradásához, és később hajvesztéshez vezethet. Na de, hogyan ismerjük fel? Mit tehetünk ellene?

 

Zsíros fejbőr tünetei:

  • olajos fejbőr és jellegzetes “fejszag”
  • zsíros, lelapuló hajtövek és száraz hajvégek (legjellegzetesebb tünet)
  • esetleg daraszerű sárgás korpa
  • előrehaladott esetben hajhullás

 

 


Zsíros fejbőr kiváltó okai:

  • rossz hajápolási szokások (pl.: túl gyakori hajmosás, túlzottan meleg levegővel történő hajszárítás, nem megfelelő hajápoló termékek használata)
  • helytelen táplálkozás (pl.: fűszeres, nehéz, zsíros ételek)
  • stressz
  • örökletes hajlam
  • hormonális változások (pl.: pubertás)

Jó, ha tudod: az esetek többségében a zsíros fejbőr faggyúmirigyeinek túlműködése egy válaszreakció, aminek hátterében a nem megfelelő hajápolási szokások állnak.


 

Javasolt megoldás – ONCare Therapy

Fontos hangsúlyozni, hogy a zsíros fejbőr nem minden esetben különálló betegség. Már probléma kísérő tüneteként is jelentkezhet, ilyenkor a kiváltó oko(ka)t kell felkutatni és kezelni. Viszont ha már biztosak vagyunk benne;

 

1. lépés – Előkezelés

Derma Oil Treatment

A benne található árnika, calendula és más természetes olajoknak köszönhetően visszaállítja a zsíros fejbőr fiziológiai egyensúlyát, miközben védi, ápolja és kíméletesen tisztítja azt.

Hogyan használd? Hajmosás előtt vidd fel közvetlenül a fejbőrre, majd gyengéden masszírozd be. Hagyd hatni 2-3 percig, majd öblítés után az ONCare Scalp Defense Reduce egyensúly-helyreállító samponnal folytasd a kezelést.

 

 

2. lépés – Egyensúly-helyreállító mosás

Reduce sampon zsíros fejbőrre

A benne található Tiolisina® Complex 30 és a Copaiba olaj normalizáló, faggyúmirigy-működést kiegyensúlyozó és fertőtlenítő hatásának köszönhetően kíméletesen tisztít és eltávolítja a fölösleges faggyút, helyreállítva a zsíros fejbőr normál fiziológiai egyensúlyát.

Hogyan használd? Vidd fel a benedvesített fejbőrre, gyengéden masszírozd be, majd alaposan öblítsd ki. Szükség esetén ismételd meg a műveletet.

 

 

3. lépés – Hidratálás és kondicionálás

Hydration kondicionáló

glicerinből és panthenolból álló, A-, B-, E-, F- és H-vitaminokkal dúsított hatóanyag-együttes természetes hidratáló és erősítő hatású. Lehetővé teszi a víz keratinhoz történő kötődését, visszaállítva ezáltal a haj természetes víztartalmát. Elősegíti a sejtek anyagcseréjének folyamatát.

Hogyan használd? Zsíros fejbőrre való samponos hajmosást követően vidd fel a haj hosszának megfelelő mennyiséget, majd egyenletesen oszlasd el egy fésű segítségével. Hagyd 5 percig hatni, majd alaposan öblítsd ki.

 


A balzsamot, kondicionálót, vagy pakolást nem szabad a zsíros fejbőrre tenni. Használatuk után jöhet a hajformázás. Érdemes kerülni a magas hőfokon történő szárítást és az alkoholos tartamú finish és/vagy stíling termékeket.

Ajánlott hajmosás gyakoriság: heti 1-2 alkalom.


 

Miért nem jó, ha gyakran mosod zsíros fejbőrödet?

Mint a bevezetőben is említettük, a fejbőrön normál esetben is termelődik faggyú. Ennek nem kevesebb szerepe van, mint hogy megfelelő védelmet, tápanyagot, hidratáltságot és puhaságot biztosít a hajnak.

Hajmosás során a faggyút egyszerűen lemosod, amit a fejbőröd próbál minél hamarabb visszatermelni.

Nagyon könnyen beleeshetsz ebbe az ördögi körbe; Minél gyakrabban mosod a hajad, annál gyorsabban, és annál nagyobb mennyiségben termelődik vissza a hajad számára nélkülözhetetlen faggyú, amitől ugye annál zsírosabbnak látod a fejbőröd és megmosod ismét, hogy aztán kezdődjön minden előlről…

Tippünk: Hogy ne ess bele a 22-es csapdájába, heti 1-2 alkalommal moss hajat. Ha már nagyon elviselhetetlennek érzed a zsírosságát, kösd laza lófarokba, vagy tűzd fel, esetleg használj Set Up szárazsampont.

Reset Password