fbpx

A kosár üres!

Fel

KISOKOS – TUDATOS HAJÁPOLÁS II.

A tökéletes balzsam

vagy kondicionáló

A Tudatos hajápolás I. – A tökéletes sampon után, itt a következő segítség. Mivel a fogalmak sokszor keverednek, A Tudatos hajápolás II. – A tökéletes balzsam részben először is tegyük tisztába, hogy mi micsoda, mert különbség igenis van!

 

Kondicionáló

Mi alapján válasszunk? Hajhosszunk, hajvégeink szükséglete szerint.

Hol hat? A haj felületén.

Hatásmechanizmus:

 • Visszazárja a sampon által megnyitott hajszerkezetet,
 • Finom védőréteget képez a hajszálak körül, amelynek köszönhetően óvja a hajat a mechanikai sérülésektől és a kiszáradástól,
 • Antisztatikus hatású,
 • Megkönnyíti a kifésülését.

Eredmény: kezelhetőbb, rugalmasabb és fényesebb haj

Milyen hajra? Normál / enyhén sérült

Helyes használat: vidd fel a haj teljes hosszára samponozás után, majd egy fésű segítségével oszlasd el egyenletesen. Néhány perc hatóidő lejárta után alaposan öblítsd le.

Fontos, hogy ne használd a terméket a fejbőrön, vagy éppen a hajtöveken, mivel ezt követően gyorsabban zsírosodhat.

 

Hajbalzsam

Mi alapján válasszunk? Fejbőrünk, hajhosszunk, hajvégeink szükséglete szerint.

Hol hat? a haj szerkezetébe hatolva fejti ki hatását, tehát a fő különbség kondicionálók és balzsamok között a haj táplálása.

Hatásmechanizmus:

 • Visszazárja a sampon által megnyitott hajszerkezetet,
 • inkább „gyógyító” tulajdonságú termékek, használatuk egy adott probléma megoldására szolgál
 • nincs antisztatikus hatás

Eredmény: tápláltabb, erősebb és hidratáltabb haj, az esetleges irritáció csökkenése

Milyen hajra? Mivel különféle hasznos összetevőket (ásványi anyagokat, olajokat, fehérjéket) tartalmaz, ajánlott a problémás hajra és/vagy fejbőrre használni.

Helyes használat:  samponozás után vidd fel a fejbőrödre, gyengéden masszírozd be, majd egy fésű segítségével oszlasd el egyenletesen a haj teljes hosszán. Néhány perc hatóidő lejárta után alaposan öblítsd le.

Jelentős különbség a kondicionálókhoz képest, hogy a hajbalzsamokat már fejbőrre is nyugodtan alkalmazhatod.

 

Kondicionáló balzsam, azaz 2in1 csoda

Mi alapján választunk? Fejbőrünk, hajhosszunk, hajvégeink szükséglete szerint.

Hol hat? a haj felületén és szerkezetébe hatolva is kifejti hatását, tehát ötvözi a kondicionálók és a balzsamok erejét.

Hatásmechanizmus:

 • adott problémára nyújt megoldást 
 • Visszazárja a sampon által megnyitott hajszerkezetet,
 • Finom védőréteget képez a hajszálak körül, amelynek köszönhetően óvja a hajat a mechanikai sérülésektől és a kiszáradástól,
 • Antisztatikus hatású,
 • Megkönnyíti a kifésülését.

Eredmény: a haj táplálása kívülről és belülről.

Milyen hajra? Mivel különféle hasznos adalékanyagokat (ásványi anyagok, olajok, fehérjék) tartalmaz, ajánlott a problémás hajra és/vagy fejbőrre használni.

Helyes használat:  samponozás után vidd fel a fejbőrödre, gyengéden masszírozd be, majd egy fésű segítségével oszlasd el egyenletesen a haj teljes hosszán. A csomagoláson lévő utasításon jelzett hatóidő lejárta után alaposan öblítsd le.

 

Professzionális vagy drogériás termék?

Válasz: Professzionális

Magyarázat: A Tudatos hajápolás I. – A tökéletes sampon-ból már megtudtuk, hogy egy áruházi termék is lehet számunkra jó -ha az körültekintően van megválasztva-, és az áruk is elsőre kedvezőbbnek tűnhet, de mindig alul maradnak a professzionális termékekhez képest. A professzionális termékek csupa olyan összetevőket tartalmaznak, melyek védik haj színét és állapotát, ráadásul sokkal koncentráltabbak, azaz egy-egy hajmosás alkalmával csak a töredéke fogy drogériás társaihoz képest. Tehát hosszú távon nem csak a hajunknak, hanem a pénztárcánknak is sokkal jobban megéri, ha egy (elsőre) valamivel drágább professzionális terméket választunk.

 

 

Reset Password